Şarkikaraağaç'ta "Mutlu Aile, Başarılı Çocuk" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Şarkikaraağaç'ta "Mutlu Aile, Başarılı Çocuk" Konferansı

Şarkikaraağaç'ta, "Mutlu aile, başarılı çocuk" konferansı düzenlendi.

04.05.2012 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarkikaraağaç'ta, "Mutlu aile, başarılı çocuk" konferansı düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük tarafında Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansa, Göksöğüt Belediye Başkanı Mevlüt Balaban, İlçe Emniyet Müdürü Salih Ayaz, Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Şarkikaraağaç Müftüsü Mehmet Atay, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan, konferansta yaptığı konuşmada, ailelere, çocuklarını yetiştirirken dikkat etmeleri gereken konularda bilgi verdi. Ailelerin iş yoğunlukları nedeniyle kişilik gelişimine yeterli özeni göstermediğini belirten Aslanhan, çocukların kişiliğine, ahlakına odaklanmak yerine, onların ders ve ödevleriyle daha çok ilgilenildiğini kaydetti.

Ailelerin çocuklarına yeterli ilgiyi göstermediklerini savunan Aslanhan,

"Çocuklarımız okuldan gelince sizinle sohbet etmek yerine odasına çekilip arkadaşlarıyla saatlerce konuşuyor. Neler konuşuyorlar hiç düşündünüz mü- Bizde arayıp bulamadıkları ne- Bunu iyi düşünmeliyiz" dedi.

Aslanhan, bazı televizyon dizilerinin çocukların gelişimini ve ahlaklarını olumsuz etkilediğini vurgulayarak, aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İnsanların giderek birbirlerine karşı yabancılaşmaya başladığına dikkati çeken Aslanhan, "Aile içinde bireyler birbirleriyle konuşamaz oldular. Anne dizilerle, çocuklar bilgisayar ve telefonlarla, babalar da kahvelerde yaşam sürdürür hale geldi" diye konuştu.

- ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şarkikaraağaç'ta 'Mutlu Aile, Başarılı Çocuk' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement