Şehit Ailelerinden Müze Yararına Yemek - Son Dakika
Yerel

Şehit Ailelerinden Müze Yararına Yemek

Şehit Ailelerinden Müze Yararına Yemek

Ceyhan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği tarafından "Ceyhan Şehitler Müzesi" yapmak için kolları sıvadı.

01.11.2013 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ceyhan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği tarafından "Ceyhan Şehitler Müzesi" yapmak için kolları sıvadı.

Ceyhan Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim Tilaveti'nin ardından Ceyhan Müftüsü Nazmi Söğüt bir konuşma yaptı. Söğüt, Bakara Suresi 154 ayetinde şehitlerin ölmediğinin ifade edildiğini belirterek, "Vatan dinin bir parçasıdır. Bu gün vatanımız olmasa al yıldızlı bayrağımız göklerde dalgalanmaz, ezanımız semalarda yankılanmazdı. Bu gün bizler bu programları yapabiliyorsak şehitlerimizin sayesindedir. Vatan fiziki olarak bir toprak parçası ama Vatan'ın da canına can katan şehitlerimizin kanlarıdır. Duamız, bu bayrak inmesin diye, ezanlar susmasın diye şehit olanlarladır. İnşallah onlar Cennet köşkündedirler" dedi.

Ceyhan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkan Ayşe Muhacir ise derneğin yaklaşık bir yıl önce kurulduğuna dikkat çekerek, "Ceyhan Belediyesi'ne ait Emin Civelek Tesislerinin alt katı Ceyhan Gazi ve Şehitler Derneğine tahsis edildi. Buraya Çukurova bölgesinde bulunan 'İlk Şehitler Müzesini' yapmak istiyoruz. Bu Müzeyi Ceyhan'a kazandıran başta Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi İlkay Arslan "Anneme mektup", Gazi İbrahim Dal "Dört mevsim içinde bir bahar olur" isimli şiirleriyle duygu yüklü anların yaşanmasına neden olurken, Gazi Hüseyin Özlü ise sazıyla sözüyle toplantıya renk kattı.

Türkiye haritası üzerine Ceyhanlı şehitlerin isimlerinin yer aldığı bir tablo ise açık arttırmaya çıktı. Ceyhan Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Tontu'nun 7 bin liraya aldığı tabloyu Gazi İbrahim Dal ve Şehit Aileleri Derneği Ayşe Muhacir takdim etti.

Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdal Yılmaz, Emniyet Müdürü Celal Özcan, Hamdili Belediye Başkanı Sıtkı Övet, Körseli Belediye Başkanı Mustafa Bayar, Kurtpınar Belediye Başkanı Mehmet Göregen, CHP Ceyhan İlçe Başkanı İlyas Kurt, MHP Ceyhan Belediye Başkan Aday adayları Ahmet Sevimli, Ali Duru, M. Haki Buhari, Dr. Mehmet Ali Ün, Av. Nusret Saclı, Rahmi Pekar, CHP Ceyhan Belediye Başkan Aday adayları Kasım Kara, Av. Volkan Konar, Adana Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt, Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, Ceyhan ŞOYDER Başkan Vekili Lütfi Küpeli, daire amirleri ve çok sayıda şahit ailesi katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Ailelerinden Müze Yararına Yemek - Son Dakika

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement