Şehitler İçin Park Yaptırıp, Fidan Diktiler - Son Dakika
Yerel

Şehitler İçin Park Yaptırıp, Fidan Diktiler

Şehitler İçin Park Yaptırıp, Fidan Diktiler

Sivas'ın Hafik İlçesi'ne bağlı Düğer Köyü'nden büyük kentlere ve yurt dışına çalışmaya giden gençler kendi imkanları ile şehitler parkı yaptırdı

30.04.2011 20:33

Sivas'ın Hafik İlçesi'ne bağlı Düğer Köyü'nden büyük kentlere ve yurt dışına çalışmaya giden gençler kendi imkanları ile şehitler parkı yaptırdı. Bugün İstanbul'dan köye gelen gençler parkın açılışını yapıp, fidan dikti.

Diğer Köyü'nün yurt dışı ve İstanbul'da oturan fertlerinin gençleri, etkinlikte bulunmak üzere bir araya geldi. Gençler aralarında topladıkları paralarla değişik tarihlerde şehit düşen Cemal Tut, Abdullah Kayar ve Rıza Köstek'in anısına bir park yaptırdı.

Köylü gençler otobüslerle bugün köye gelerek Şehitler Parkı'nın açılışını yaparak, bulunduğu alan ve köyün giriş bölümlerine 200 çam fidanı dikti. Organizasyonu sağlayan Almanya'da yaşayan evli 3 çocuk annesi 44 yaşındaki Ayşe Coşaran, uzak kaldıkları köyleri için bir şeyler yapmayı düşündiklerini ve böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, şöyle dedi: "Yurt dışında ve İstanbul'da yaşayan gençlerimizin de maddi ve manevi destekleriyle böyle bir kampanyayı hayata geçirdik. Onlara buradan teşekkür ediyorum. Köyümüzün 3 şehidini saygıyla anıyorum. Onların adına şehitlik parkı gerçekleştirdik, bu parka 200'den fazla çam fidanı diktik. Destek verenlere teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetlerimizi devam ettirmek istiyoruz. "

Etkinliğe Hafik Kaymakamı Cemal Demiryürek ve Belediye Başkanı Zeki Aydın da katıldı. Parkın açılışını yapan Kaymakam Cemal Demiryürek, gurbette yaşayan köylü gençlerin göstermiş olduğu vefayı örnek göstererek, çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Organizasyona katılan grubun 'Köyümüz için' yazılı tişörtler giydiği dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Şehitler İçin Park Yaptırıp, Fidan Diktiler - Son Dakika


Advertisement