Şehitler Yalova'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Şehitler Yalova'da Anıldı

Şehitler Yalova\'da Anıldı

Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Yalova'da düzenlenen törenlerde gözyaşları sel oldu.

18.03.2014 14:04

Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Yalova'da düzenlenen törenlerde gözyaşları sel oldu.

Cumhuriyet Meydanında düzenlen törenle başlayan Çanakkale Zaferi'nin 99'ncı Yıldönümü ve Şehitleri Anma Gününe Yalova Valisi Esengül Civelek, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Yalova Belediye Başkan Vekili Rahmi Güzel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na bırakılan çelenklerin ardından şehit aileleri adına Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul, ve Yetimler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez bir konuşma yaptı. 18 Mart'ın Çanakkale'nin geçilemeyeceğini, Türk Milletinin esir edilemeyeceğini ve Türk vatanının parçalanamayacağını tüm dünya'ya haykırıldığı gün olduğunu ifade eden Ürkmez, "Dünya'da Türk adının duyulduğu andan beri bayrağımız yeryüzünün her noktasına taşıyan 3 kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin Türklük uğruna bedenlerini toprağa koyduğu gündür. Yurdumuzun semalarında, denizlerinde Çanakkale, Kocatepe, Kore, Kıbrıs, Irak, Hakkari, Van, Şırnak'ta dağ başında bir köyde şehit olanların günüdür. Vatan için en kutsal varlığını canını veren yiğit şehitlerin manevi varlığından güç alan bizler her ne olursa olsun bu vatana göz diken düşmanları bertaraf ederek senin emanetini daha yukarılara taşıyacağız" dedi.

Askerler adına konuşmayı ise Teğmen Salih Osman Işıklar, "18 Mart yenilmez sanılan mağrur düşman donanmasına karşı Nusrat Mayın gemimizin uygun zaman ve mekanda döktüğü mayınların düşmana verdirdiği ağır kayıplar sonucunda boğazdan geri çekilmelerinin sağlandığı ülkemizin kaderindeki bir dönüm noktasıdır. Çanakkale Balkan Savaşlarından sonra çöküntü yaşayan Türkün özgüvenini tekrar kazandığı ve Başkomutan Atatürk'ün tarih sahnesinde Anafartalardan parıldamaya başladığı gündür" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Yalova Şehitliğinde gerçekleşen ziyarette ise, okunan Kuran-ı Kerim'in ardından Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü dua ettirdi. Yalova Valisi ve beraberindekiler ile Şehit aileleri ise şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Okunan dualar ve konuşmalar esnasında vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehitler Yalova'da Anıldı - Son Dakika


Advertisement