Selçuk, Bayram Coşkusunu Kasabaya Taşıdı - Son Dakika
Yerel

Selçuk, Bayram Coşkusunu Kasabaya Taşıdı

Selçuk, Bayram Coşkusunu Kasabaya Taşıdı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Konya İl Millli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konya'nın merkez Meram ilçesine bağlı Sağlık kasabası ve Sağlık İlkokulu'na yönelik düzenlenen 'Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk...

23.04.2013 14:34

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Konya İl Millli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konya'nın merkez Meram ilçesine bağlı Sağlık kasabası ve Sağlık İlkokulu'na yönelik düzenlenen 'Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kasaba halkıyla beraber kutlandı.

Sağlık İlkokulu'nda düzelenen programı, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in eşi Hatice Gökbel, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Sağlık Kasabası Belediye Başkanı Mehmet Çiçek çevre ilçelerin belediye başkanları, öğretim üyeleri, okul öğretmenleri, kasaba halkı ve öğrenciler katıldı.

Etkinliklerin hemen öncesinde Selçuk Üniversitesi'nin yürüttüğü Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında oluşturulan okul kütüphanesinin ve dil sınıfının açılışı gerçekleştirildi. Kütüphane ve dil sınıfı hakkında branş öğretmenlerinden bilgi alan Hatice Doğan ve beraberindeki heyet, öğrencilerin tasarımlarından oluşan sergiyi de gezdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri'nin açılış konuşmasını yapan Sağlık İlkokulu Müdürü Fatih Bayram, "Çocuklarımızı insanlığa hizmet bilinciyle yetiştirmek için çaba gösteriyoruz. Selçuk Üniversitesi'yle eğitimlerden sosyal ve sportif aktivitelere, sağlık taramalarına kadar birçok etkinlik gerçekleştirdik" dedi.

Selçuk Üniversitesi'nin Sağlık kasabasında ciddi gelişmelere imza attıklarını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, "Okulun hem fiziki, hem eğitim, hem de sosyal şartlarının iyileştirilmesinde yapılan gelişmeleri gördüm ve bu projeye destek veren herkese teşekkürü bir borç bilirim" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Sağlık İlkokulu ve Selçuk Üniversitesi'nin ortaklaşa hazırladığı programa geçildi. Ortaokul öğrencileri halkoyunları gösterisi sunarken, okul öğretmenlerinden Mustafa Seyrek'in bağlaması eşliğinde okul korosu çocuk şarkıları seslendirdi. Ana sınıfı öğrencilerin 'Kelebekler ve Böcekler', 6'ncı sınıf öğrencilerinin 'Ses ve Anadolu',

7'nci sınıf öğrencilerinin 'Aşuk ile Maşuk' isimli gösterisi sergilendi. Gösterilerin ardından öğrencilerin 'Ispanaklı Yumurta', 'Tabutçu Recep' ve'Nasrettin Hoca' skeçleri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Selçuk Üniversitesi'nin tekvandodaki milli sporcusu Serdar Can'ın eğitim verdiği öğrencilerin hazırladığı tekvando gösterisi de sunuldu. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Mehter Takımı da marşlarıyla 23 Nisan etkinliklerine renk kattı.

Sağlık İlkokulu'nun düzenlediği 'İlham Perim, Kalemime Can Verdi' başlıklı kompozisyon yarışması birincisi olan 6'ncı sınıf öğrencisi Firdevs Döner'e Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in eşi Hatice Gökbel tarafından altın kolye ve plaket takdim edildi.

Program sonunda Sağlık Kasabası Belediye Başkanı Mehmet Çiçek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'i ve Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy'u fahri hemşehri ilan ettiklerini açıklayarak, 'Fahri Hemşehrilik Beratı' verdi. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Günüç'ün vefatı nedeniyle törene katılamayan Rektör Gökbel'in yerine beratını ve plaketini eşi Hatice Gökbel aldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk, Bayram Coşkusunu Kasabaya Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement