Sevenleri, Aşık Veysel'i Türküleriyle Andı - Son Dakika
Yerel

Sevenleri, Aşık Veysel'i Türküleriyle Andı

Sevenleri, Aşık Veysel\'i Türküleriyle Andı

Bornova Büyük Park Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu'nda Bornova Yeni Yüksektepe Kültür Derneği tarafından "Aşık Veysel'i anma ve Kornea"gecesinde halka açık ücretsiz konser düzenlendi.

16.09.2013 12:21

Bornova Büyük Park Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu'nda Bornova Yeni Yüksektepe Kültür Derneği tarafından "Aşık Veysel'i anma ve Kornea"gecesinde halka açık ücretsiz konser düzenlendi.

Tam bir gönüllülük ve birliğin yaşandığı Aşık Veysel'i anma ve kornea bağışı gecesine ilgi oldukça yoğun olduğu geceye 410 kişi katıldı. Aktif Felsefe sloganı ile toplum yararına çalışan Yeni Yüksektepe Kültür Derneği İzmir Bornova Şubesi'nin düzenlediği halka açık anma programın da Anadolu'nun halk ozanı Aşık Veysel türküleriyle Kornea'nın Sesi müzik Grubu, Aşık Veysel belgeseli ve Aşık Veysel şiirleri yer aldı. 35 sayıda kişi Kornea bağışında bulunarak nice Veysel'lere ışık olmak istediklerini gösterdiler. Gönüllülük ve sosyal bilinç konusunda güçlerin birleştirilmesi, sivil toplum kuruluşları arasında bir işbirliği örneği olan bir çalışma gerçekleşti.

Korneanın Sesi müzik grubunun kurucusu ve Ege Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sait Eğilmez, yaptığı açıklamada, korneanın birleştiği bir müzik grubu olduklarını söyledi. Müzik grubunun kornea nakli yapan hekim, kornea nakli olan hasta ve kornealarını bağışlayan sanatçılardan oluştuğunu belirten Eğilmez, şöyle konuştu: "Ülkemizde kornea sadece yaşayanlardan değil, vefat edenlerden alınan ama her vefat edenden alınabilen bir doku. Bu nedenle ülkemizde hala kornea bekleniyor olması ayıptır. Yılda 300 bin kişinin vefat ettiği ülkede, 3 bin kişiden kornea alınamaması nedeniyle insanlarımız ortalama 3 yıl sıra bekliyor. Biz bu farkındalığı yaratmanın en iyi aracı olarak müziği gördük ve müzisyen dostlarımızla insanlarımızın yüzde 1'i bağış yapsa Türkiye'de kimse kornea körlüğü yaşamaz diyebilmek için buradayız."

Türkiye'deki çok sayıda engelli platformunun da davet edildiği etkinlik Yeni Yüksektepe Kültür ve Felsefe Derneği, Bornova Şubesi Sorumlusu Semra Şen, Korneanın Sesi Grubuna çiçek ve onurluk sundu, geceye katkısı olan kişilere ve Bornova Belediyesi Kültür Müdürlüğü'ne teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sevenleri, Aşık Veysel'i Türküleriyle Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement