Sgk En Çok Prim Ödeyen İşverenleri Ödüllendirdi - Son Dakika
Yerel

Sgk En Çok Prim Ödeyen İşverenleri Ödüllendirdi

Sgk En Çok Prim Ödeyen İşverenleri Ödüllendirdi

Balıkesir'de en çok sigorta primi ödeyen işverenler Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödüllendirildi.

14.05.2013 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de en çok sigorta primi ödeyen işverenler Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödüllendirildi.

Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte SGK İl Müdürlüğü bu yıl bir ilke imza attı. SGK, il genelinde ve lokal olarak il merkezi ve ilçelerde en çok prim ödeyen buna paralel olarak daha çok işçi çalıştıran işverenleri plaket ile ödüllendirdi. İşverenleri iş yerlerinde ziyaret eden SGK İl Balıkesir İl Müdürü Ömer Çalışkan, ilk olarak Organize Sanayi Bölgesindeki Balıkesir Elektromekanik Tesisleri (BEST)'ni ziyaret etti. SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan ve beraberindeki heyeti BEST A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili A. Sırrı Yırcalı ve yönetim kurulu üyesi olan kardeşi Sinan Yırcalı'nın karşıladığı ziyarette sosyal güvenlik bilinci, iş ve istihdam konusu, kayıt dışı istihdam ile bunların il, bölge ve genel olarak ülke ekonomisine yansımaları kısaca ele alındı.

BEST A.Ş. HER YÖNÜYLE ÖRNEK BİR SANAYİ TESİSİ

SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan, sosyal güvenlik haftası kutlamaları kapsamında bu yıl ilk defa ödül almaya hak kazanan işverenleri şirketlerinde ziyaret edip yerinde görmek istediklerini anlattı. BEST A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sırrı Yırcalı, son bir yıl içerisinde yaklaşık 150 kişi daha işe alarak istihdamlarını artırdıklarını daha önce 800 civarında olan BEST A.Ş.'de bugün 340 kişilik bir artış ile 1040 (Bin 40) kişinin çalıştığını, ayrıca İstanbul'daki ofislerde de 40'a yakın çalışanın olduğunu bunlardan başka 110 civarında da hizmet alımı (yemek, güvenlik, temizlik vb.) taşeron olarak tesiste çalıştığını bildirdi. Tesiste çalışan personelin çok büyük bir kısmının 'beyaz yaka' ve 'mavi yaka' olarak Balıkesir'den istihdam edildiğini belirten Sırrı Yırcalı, ayrıca Balıkesir'de en uzun zamandan beri sendika ile çalışan tek sanayi tesisi olduklarını hatırlattı. Türk Metal Sendikası ile 1973-74 yılından bugüne kesintisiz olarak çalıştıklarını, sendika ile karşılıklı olarak birbirlerinden memnun olduklarını söyledi. Yırcalı, sendikalaşmanın Balıkesir'deki işverenlerce negatif algılandığını ancak bunun doğru bir düşünce olmadığını, sendikanın pozitif bir katkı sağladığını kaydetti. SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan, Balıkesir ili genelinde en çok prim ödeyerek ilk 5'e giren güzide kuruluşların başında geldiğini belirttiği BEST A.Ş.'den övgüyle söz etti. Ömer Çalışkan, prim ödemelerine ve istihdama bu kadar önem verip özen göstererek diğer kurum ve kuruluşlara, tüm kamuoyuna örnek teşkil ettiğini belirttiği BEST A.Ş. adına Sırrı Yırcalı'ya plaket vererek teşekkür etti. Karşılıklı sohbetin ardından Sırrı ve Sinan Yırcalı kardeşler SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan ve ekibine Türkiye'nin en büyük transformatör üreten tesisini gezdirip bilgiler verdi.

YARIŞ KABİN DE 'EN İYİ'

SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan aynı gün öğleden sonra da yine OSB'de bulunan Yarış Kabin Sanayini ziyaret etti. Yarış Kabin Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Yarış ile görüşen SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan, il genelinde en çok vergi ödeyen işverenlerden biri olarak Nazmi Yarış'a da SGK olarak hazırlattıkları özel plaket vererek ödüllendirdi. Nazmi Yarış, makamında ağırladığı SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan ve beraberindeki ekibine ziyaretlerinden dolayı son derece memnuniyet duyduğunu belirterek teşekkür etti. İzmir yolundaki tesisi de yakın zaman içerisinde OSB'deki merkez tesislere taşıyacaklarını söyleyen Nazmi Yarış, Balıkesir OSB'deki fabrikada 900'e yakın kişinin çalıştığını, ayrıca Bursa'da yüzde 51 hissesine sahip olduğu ortak iş yerinde de 350 kişinin çalıştığını açıkladı. Nazmi Yarış, kabin sanayinde üretiminin yüzde 60'ını Türkiye'de iç pazara yüzde 40'ını ise başta İtalya olmak üzere Meksika, Brezilya, Avusturya gibi ülkelere ihraç ettiklerini bildirdi. Yarış, orta vadede Sakarya bölgesinde yatırım yapacaklarını, burada arsa çalışmalarının sürdüğünü mal ürettikleri Türk Traktör ve Başak traktörün bölgede 2014 yılının ikinci yarısında fabrika açacaklarını bildirdi. Nazmi Yarış, samimi ve sıcak bir ortamda geçen görüşmenin ardından SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan ve beraberindekileri fabrikayı gezdirdi. Kabin imalatının tüm aşamalarını hayret ve hayranlıkla izleyen SGK ekibi sipariş üzerine üretilen 2 bin ila 6 bin Euro fiyat aralığındaki lüks kabinleri görünce Balıkesir yapılan işle gururlandıklarını ifade ettiler. Klimalı, sesyalıtımlı ve konforlu kabinler ise görenlerin daha çok şaşırmasına yol açtı. SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan klimalı ve ses yalıtımlı, süper lüks bir kabine binip test etti. Ömer Çalışkan, bir traktör kabininin bu denli lüks olabileceğini görmenin şaşkınlığını yaşadığını, sanayi üretiminin ekonomi için büyük önem taşıdığını belirterek Nazmi Yarış'ı kutladı.

SGK İl Müdürlüğü tarafından Balıkesir'de en çok prim ödeyerek ilk 5'e giren işverenler BEST A.Ş., Banvit, Yarış Kabin, Uludağ Elektrik ve Yörsan'ın ayrı ayrı ziyaret edilerek ödüllerinin teslim edileceği bildirildi. Ayrıca ilçelerde de SGK merkez müdürlükleri tarafından aynı uygulamanın lokal olarak yapılacağı kaydedildi.

(YU)

14.05.2013 18: 38: 58

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sgk En Çok Prim Ödeyen İşverenleri Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement