Sgk'nın Engellilere Sağladığı Avantajlar - Son Dakika
Yerel

Sgk'nın Engellilere Sağladığı Avantajlar

Sgk\'nın Engellilere Sağladığı Avantajlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adıyaman İl Müdürü Ömer Eker, engellilerin istihdamına yönelik yapılan yasal düzenlemeler ilgili açıklamada bulundu.
SGK Adıyaman İl Müdürü Ömer Eker, tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak,...

03.12.2013 16:28

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adıyaman İl Müdürü Ömer Eker, engellilerin istihdamına yönelik yapılan yasal düzenlemeler ilgili açıklamada bulundu.

SGK Adıyaman İl Müdürü Ömer Eker, tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak, engellilere verilen haklarla ilgili konuştu.

Engellilerle ilgili sürekli iyileştirici politikalar geliştirildiğini, onların hayata ve üretime kazandırılması için çeşitli düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken Ömer Eker, "Sosyal Güvenlik Kurumunda engellilerin emeklilik süreleriyle ilgili düzenlemeler yapıldı. Bu yasa engellilere kademeli yaş uygulamasını kaldırdı, sigortalılık ve gün sayısını kademeli olarak getirdi. Birinci, ikinci ve üçüncü derece engelliler için sigortalılık ve gün sayısı kademelere ayrılmıştır. Yaş kademesi yok. Sigortalılık süresi var ve gün sayısı var. Engellilerimizin lehine bu düzenleme getirilmiştir.

Diğer taraftan işverenlerimizin aynı il sınırları içerisinde 50 ve üzerinde işçi çalıştırıyorsa yüzde 3 oranında engelli istihdam etme zorunluluğu vardır. Eğer bu oranda engelli istihdam etmez ise sigortalı kişi başına bin 700 TL idari para cezası verilir. İşverenler kontenjan fazlası engelli çalıştırırsa primin yüzde 50'si hazine tarafından karşılanmaktadır. Kamuda ise bu oran yüzde 4'tür" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sgk'nın Engellilere Sağladığı Avantajlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement