Siirt Barış Meclisi Üyeleri Siyasi Parti Liderleriyle Görüştü - Son Dakika
Yerel

Siirt Barış Meclisi Üyeleri Siyasi Parti Liderleriyle Görüştü

Siirt Barış Meclisi Üyeleri Siyasi Parti Liderleriyle Görüştü

Siirt Tabipler Odası Başkanı Op. Dr. Ekrem Bilek başkanlığında Siirt Barış Meclisi üyelerinden oluşan bir heyet, Ankara’da siyasi parti liderleri ve milletvekilleriyle temasa geçerek, bölgenin barış taleplerini iletti.

28.11.2015 17:15

Siirt Tabipler Odası Başkanı Op. Dr. Ekrem Bilek başkanlığında Siirt Barış Meclisi üyelerinden oluşan bir heyet, Ankara'da siyasi parti liderleri ve milletvekilleriyle temasa geçerek, bölgenin barış taleplerini iletti.

Yapılan ziyaretlerle ilgili açıklama yapan Siirt Tabipler Odası Başkanı Bilek, Türkiye'de yaşanan çatışmalı sürecin, Siirt başta olmak üzere bölgeyi bir ateş çemberine aldığını, olayların durması için gerekli çözüm ve diyalog kanallarının açık tutulması talebini ilgili siyasi parti liderlerine ilettikleri aktardı. Bilek, "Ankara'da ilk ziyaretimizi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptık. Ardından CHP eski Genel Başkan Deniz Baykal, HAK-PAR eski Genel Başkanı Kemal Burkay ile görüştük. HDP adına grup başkan vekilleri ve AK Parti'den bazı milletvekilleriyle ancak görüşebildik. Görüşmelerin ana konusu, Türkiye'de yaşanan olayların başta ilimiz ve bölgemizde büyük bir kırılganlığa neden olduğunu, barışın tesis edilmesi için biran önce tüm aktörlerin devreye girerek diyalogla, müzakere ile bu sorunu çözmesi gerektiği talebini kendilerine ilettik" dedi.

Ziyaretlere, Bilek'in yanı sıra, Siirt Baro Başkanı Cemal Acar, Siirt Barış Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi avukat Ali Özer, Siirt İnsan Hakları Derneği Başkanı Zana Aksu ile Siirt Sağlık Emekçileri Sendika Başkanı ve KESK Platformu Dönem Sözcüsü katıldı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt Barış Meclisi Üyeleri Siyasi Parti Liderleriyle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement