Silifke Müzesi Tarihe Işık Tutuyor - Son Dakika
Yerel

Silifke Müzesi Tarihe Işık Tutuyor

Neolitik dönemden başlayarak Grek, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı devirlerine ait çok sayıda tarihi eserin bulunduğu Silifke Müzesi, tarihe ışık tutuyor.

22.12.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Neolitik dönemden başlayarak Grek, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı devirlerine ait çok sayıda tarihi eserin bulunduğu Silifke Müzesi, tarihe ışık tutuyor.

Müzede Neolitik dönemden başlayarak Grek, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı devirlerine ait 2 bin 975 adet arkeolojik, bin 410 adet etnografik, 15 bin 875 adet sikke, 77 adet mühür olmak üzere 20 bin 337 eser ile yöresel kıyafetlerin sergileniyor.

Zengin bir koleksiyona sahip müze her yıl 5 bine yakın ziyaretçi tarafından gezilirken, müzede Silifke, Mut, Gülnar ve Aydıncık ilçelerinden çeşitli yollarla gelmiş eserler iki katlı binada ve bahçede sergileniyor.

Yüzde 80' i sit alanı olan Silifke Müzesi, antik ve modern kentin iç içe olmasının getirdiği zorluklarla birlikte yakın dönemlere kadar yoğunlukla görülen tahribatları önleyici görevini de yerine getiriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silifke Müzesi Tarihe Işık Tutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement