Silvanlılar Yemekte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Silvanlılar Yemekte Buluştu

Silvanlılar Yemekte Buluştu

Avrupa’nın farklı ülkeleri ve Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde yaşayan Silvanlılar, yıllar sonra ilçeye gelerek hasret giderdi.

18.05.2015 12:31

Avrupa'nın farklı ülkeleri ve Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde yaşayan Silvanlılar, yıllar sonra ilçeye gelerek hasret giderdi.

Silvan ilçesinde yayın yapan Malabadi Gazetesi tarafından 'Silvanlılar Buluşması' etkinliğinin bu yıl ikincisi düzenlendi. 1980 ve 1990 yılları arasında Silvan'dan göç etmek zorunda kalan Silvanlılar, bir araya gelip yılların hasretini ve özlemini giderdi. Gazeteci İhsan Yılmaz'ın öncülüğünde 2014 yılında gerçekleştirilen Silvanlıların buluşma etkinliğinin bu yıl ikincisi düzenlendi. İstanbul'dan Adnan Ateş, Samsun'dan Hülyan Aydınak, Afyon'dan Danyal Muğurtay ile Haydar Eker'in destekleri ile yüzlerce Silvanlıya unutulmaz bir hafta sonu yaşatıldı. Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde başlatılan Silvan dışında yaşayan Silvanlıların ilçede buluşması etkinliğinde Avrupa'nın farklı ülkeleri ve Türkiye'nin değişik illerinde yaşayan Silvanlılar, yıllar sonra memleketlerine gelerek hasret giderdi. Avrupa'nın farklı ülkelerinde ve Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde yaşayan yüzlerce Silvanlı, hafta sonu ilçede bir araya gelerek 4 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi. Silvanlılar, ilk önce Şahan Spor Tesisleri ve Silvan Belediyesi'ne ait Gülan Parkı'nda buluştu. Heyet piknik ve park bahçelerini gezerek vatandaşlarla bir araya gelerek hasret giderdi.

Kalabalık grup Gazi İlkokulu, Belediye Camii, Selahaddini Eyyubi Camii, Aslanlı Burç, Kulfa Kapısı, Zembilfroş Kalesi, Malabadi Köprüsü ve Hasuni Mağaraları başta olmak üzere ilçenin tarihi mekanlarını gezdi. Heyet daha sonra bir düğün salonunda yapılan programa katıldı. Belediye Eş Başkanı Yüksel Bodakçı, HDP Eş Başkanı Akın Başaran ve partililer de programa katılarak gece boyunca müzik eşliğinde halay çekerek eğlendi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silvanlılar Yemekte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement