Simav'da Bilgisayarlı Tomografi Cihazı Törenle Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Simav'da Bilgisayarlı Tomografi Cihazı Törenle Hizmete Açıldı

Simav\'da Bilgisayarlı Tomografi Cihazı Törenle Hizmete Açıldı

Simav'da, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ''bilgisayarlı tomografi cihazı'' hizmete girdi

01.11.2013 18:55

Simav ilçesinde, Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'ne Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen bilgisyarlı tomografi cihazı törenle hizmete açıldı.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yıllarca sağlık gündeminin tartışıldığını ama şimdi Avrupa standartlarında bir sağlık sitemi oluştuğunu söyledi.

Hükümetin uyguladığı "Sağlıkta Dönüşüm Programı Projesi" ülkenin en ücra köşesine bile doktor gittiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"İnsanların beklenti ve taleplerini gördüm. Baltık ülkelerine gittik. Orada Türkiye'de ki tedavi hizmetleri ile ilgili hizmet alımı taleplerini gördük. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hakikaten gurur duydum. Bizler, 20-25 yıl önce Avrupa'ya gittiğimizde biz onlara imrenirdik. Oradaki hizmetleri gıpta ile görürdük. Yolumuz, suyumuz yoktu. Bugün 25 yıl sonra Baltık ülkelerinde ki insanlar Türkiye'ye gıpta ile bakıyorsa bunda emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Biz birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığımız sürece başaramayacağımız hiçbir iş yoktur."

Konuşmanın ardından, cihazın açılış kudelası törenle kesildi.

Törene, Kaymakam İbrahim Süha Karaboran, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, doktorlar ve vatandaşlar katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Simav'da Bilgisayarlı Tomografi Cihazı Törenle Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement