Simav'da Genel Sağlık Siğorta ve Yeşil Kart Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Simav'da Genel Sağlık Siğorta ve Yeşil Kart Bilgilendirme Toplantısı

Simav\'da Genel Sağlık Siğorta ve Yeşil Kart Bilgilendirme Toplantısı

Kütahya Simav'da genel sağlık sigortası ve yeşil kart uygulaması hakkında muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

11.01.2012 23:36

Kütahya Simav'da genel sağlık sigortası ve yeşil kart uygulaması hakkında muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Belediye Yukarı Düğün Salonunda gerçekleşen toplantıda katılımcılara Simav Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şube Müdürü Ersoy Karapolat, SGK Simav Sağlık İşleri Servis Şefi Yaşa Kanık ve Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur tarafından bilgiler verildi.

Genel Sağlık Sigortası ile vatandaşların hastalık riskine karşı sağlık hizmetlerinden eşit ve etkin şekilde yararlanmasının amaçladığını dile getiren SGK Simav Şube Müdürü Ersoy Karapolat, vatandaşların önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat ederek gelir testi yaptırmalarının gerektiğini ifade etti.

Gelir testinin sistemin anahtarı olduğuna dikkat çeken Karapolat, "Gelir testi, sistemin adeta anahtarıdır. Gelir testi yaptırmayan bir kişinin Genel sağlık Sigortası kapsamına alınması mümkün değildir. Gelir testi için vatandaşlar Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde ikametgahının bulunduğu il ve ilçe sınırları içindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapacaklar. Başvuru işleminin kanuni temsilciler tarafından yapılması halinde mahkeme kararı, vekil tarafından yapılması halinde ise vekaletname gerekmektedir. Aynı aileden birden fazla kişi gelir tespitine tabi tutulacak ise aynı form ile başvuru yapılacaktır. Bunun yanında gerekli görülen hallerde ve gelir durumunun değişiklik kazanması durumlarında da gelir tespitinin yenilenmesi yapılabilecektir" dedi.

1 Ocak 2012 tarihinden önce yeşil kartlı olanların mevcut kartlarını vizeleri dolana kadar kullanmaya devam edeceklerine dikkat çeken Karapolat, "Simav'da 5 bin 797 vatandaşın elinde yeşil kartı bulunuyor. Bunun yanında 4 bin 488 vatandaşın da herhangi bir sosyal güvencesinin bulunmadığını tespit ettik. Pazarlar ilçesinde Bin 707 kişinin yeşil kartı bulunurken sosyal güvencesi olmayan vatandaşların sayısı 470'dir. 18 yaşını doldurmamış kişiler ve geliri olmayan vatandaşlar, prim ödemeden sağlık sigortasından ücretsiz yararlanabilecekler" dedi.

Karapolat açıklamasının ardından toplantıya katılan muhtarların sorularını cevaplandırdı. "Kapımız 24 saat açıktır. Amacımız vatandaşlarımıza sorunsuz ve en iyi bir şekilde hizmet sunmak" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simav'da Genel Sağlık Siğorta ve Yeşil Kart Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement