Sinop'ta Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sinop'ta Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Sinop\'ta Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

17.09.2013 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen  toplantıya, Vali Yavuz Selim  Köşger, Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Belediye Başkanı Baki Ergül, Kaymakam ve Belediye Başkanları, İl Çevre ve Şehircilik  Müdürü Oğuzhan Kurt, kamu kurum ve kuruluşların il müdürleri ile temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kurt, kamuoyunda kentsel dönüşüm olarak bilinen 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların dönüştürülmesi hakkında kanunun temel amacının, can ve mal emniyeti bakımından riski ve görüntü itibarıyla çirkin olan yapılaşmaları ortadan kaldırılarak estetik, sıhhatli ve emniyetli yapılar elde etmek olduğunu söyledi.

Kurt, "Ülkemizde yaşanmış olan Kocaeli ve Van depremindeki gibi doğal afetlerde mevcut yapı stokunun görmüş olduğu hasar ve kaybettiğimiz canlar düşünüldüğünde 6306 sayılı yasanın ülkemiz açısından ne kadar önemli bir yasa olduğu görülmektedir. Türkiye'de yaklaşık 19 milyon konut var. Bunlardan yaklaşık 5 milyonu 1998 yılından sonra yapıldığı için nispeten iyi durumda dolayısıyla elden geçmesi gereken 14 milyon konut var ve bu 14 milyon konutun yaklaşık yarısının riskli olduğu ifade edilmekte" dedi.

Konuşmanın ardından Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Vekili Ufuk Karoğlu, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve uygulamaları ile ilgili bir sunum yaptı. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop'ta Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement