Sipariş Üzerine Çalıyorlardı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Sipariş Üzerine Çalıyorlardı

06.01.2012 11:00

Gaziantep'te sipariş üzerine motosiklet hırsızlığı yaptıkları iddia edilen 13 kişi yakalandı.

Gaziantep'te sipariş üzerine motosiklet hırsızlığı yaptıkları iddia edilen 13 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerinin yaklaşık 3 ay süren çalışması sonucu sipariş üzerine motosiklet çaldıkları ileri suç örgütünün elemanlarının kimliklerini belirledi.

Şüphelilerin çeşitli markalardaki motosikletleri Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman'ın ilçelerinde gerçek değerinden düşük fiyata satarak haksız kazanç sağladıklarını tespit eden polis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Besni, Suruç ve Araban'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Olayla bağlantılı olduğu iddiasıyla 13 kişi gözaltına alınarak Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Olayla ilgili bir kişinin de işlediği bir başka suç nedeniyle Gaziantep Cezaevinde bulunduğu bildirildi.

Yapılan çalışmalarda 20 adet motosiklet, 1 adet sahte plaka, 1 adet çalıntı araç plakası ve ruhsatı, suçta kullanılan kontak anahtarları, 1 adet kurusıkıdan çevrilme tabanca ve tabancaya ait şarjör, 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, tabancaya ait şarjör, 2 adet 7.65 mm çapında dolu fişek, suçta kullanılan cep telefonları ve sim kartları ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan Murat E, Fazlı E, Medet E, Kadir D. ve Mehmet C'nin motosiklet çalmak amacı ile suç örgütü kurduğu ve örgüt üyelerinin gruplar halinde hırsızlık yaptıkları ileri sürüldü.

Yaklaşık 3 aydır yürütülen teknik takip sırasında suç örgütünün 30 motosiklet hırsızlığı ve 1 sahtecilik olmak üzere toplam 33 olay gerçekleştirdiği de tespit edildi.

Zanlılar, Gaziantep Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Advertisement