Sivas'ta "Oyuncak Sergisi" Açıldı - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta "Oyuncak Sergisi" Açıldı

Kültürel Araştırmalar Vakfınca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Sivas'ta oyuncak sergisi açıldı.

25.04.2013 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültürel Araştırmalar Vakfınca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Sivas'ta oyuncak sergisi açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla, Hayat Ağacı Derneğinin organizesinde tarihi Buruciye Medresesi yanında açılan sergide, 1900'lü yılların başından günümüze ulaşan oyuncaklar yer alıyor. 50 ülkeden 300 oyuncağın bulunduğu sergiye, çocuklar ilgi gösterdi.

Sivas Vali Yardımcı Veysel Çiftçi, serginin açılışı öncesinde yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde yaptıkları toplantılarda çocukları farklı yollarla eğlendirme fikrinin ortaya atıldığını söyledi.

Bu kapsamda, eski dönemlerdeki oyuncakları çocuklara göstermek istediklerini dile getiren Çiftçi, "Dünyanın birçok yerinden oyuncaklar var fakat oynamanın dili bir. Kullandığımız oyuncakların renkleri ve ufak nüansları farklı olsa da ana temaları oyunu neşelendirmek ve eğlendirmek" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise eskiden çocukların nasıl eğlendiğini günümüz çocuklarına göstermek amacıyla bu serginin açıldığını söyledi. Herkesi sergiyi gezmeye davet eden Akpınar, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kültürel Araştırmalar Vakfı Oyuncak Evi Koordinatörü Ceren Göğüş de bu serginin daha önce iki kez Ankara'da açıldığını belirtti. Sergide, Peru, Venezuela, Suudi Arabistan ve Nepal'in de aralarında bulunduğu 50 ülkeden 300 oyuncağın yer aldığını dile getiren Göğüş, oyuncaklar arasında benzerlik ve birlik olduğunu vurguladı.

Göğüş, "Oyuncaklar evrensel. Sergilenen oyuncakların büyük bölümü doğal malzemelerle yapılmış. Oyuncakların hepsi birbirinden değerli. Antika olan 100 yıllık oyuncaklar var. Bu oyuncakları Sivas'taki çocuklarla paylaşmaktan da çok mutluyum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sergi açıldı. Öğretmenleri ve velilerle sergiyi gezen öğrenciler, oyuncakları inceledi. Sergi, 3 gün açık kalacak. - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'ta 'Oyuncak Sergisi' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement