Sivrihisar'daki Güç Birliği Pekişiyor - Son Dakika
Yerel

Sivrihisar'daki Güç Birliği Pekişiyor

Sivrihisar\'daki Güç Birliği Pekişiyor

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi ile yöresine ait derneklerin birlikteliği gün geçtikçe genişleyip pekişiyor.

06.05.2013 11:14

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi ile yöresine ait derneklerin birlikteliği gün geçtikçe genişleyip pekişiyor. Sivrihisar Eğitim Vakfı (SEV) ve Sivrihisarlılar Derneği öncülüğünde düzenlenen kahvaltıda yaklaşık 150 kişi bir araya geldi.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve Sivrihisar Belediye Başkanı Fikret Arslan başta olmak üzere çok sayıda akademisyen, STK başkan ve yöneticisi ve Sivrihisar aşıklarının bir araya geldiği kahvaltıda güçlenerek büyümek üzerinde mutabakata varıldı ve bir sonraki toplantının Sivrihisar Belediye Başkanı Fikret Arslan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilmesine karar verildi.

İlk planda Sivrihisarlıların bir envanterinin çıkarılmasının kararlaştırıldığı toplantıda, Nasrettin Hoca'nın sandukasının ortaya çıkarılmasındaki çalışmalarından dolayı Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Altınsapan'a plaket ve Nasrettin Hoca tabağını AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Doç. Dr. Mehmet Mahur Tulum'un plaket ve Nasrettin Hoca tabağını ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Araştırmacı-Yazar Orhan Keskin'e plaket ve tabağını ise YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişmanoğlu takdim etti.

Kahvaltı da, Sivrihisar'ın yetiştirdiği büyük insanlardan Sinan Paşa ile ilgili çalışmalarıyla tanınan emekli Prof. Mehmet Mertol, emekli öğretmen Hasan Aydıner, Atilla Şamdan, Neslihan Usluer Aydın, Sivrihisar ve Köyleri Birliği Derneği Başkanı Ahmet Emre ile Elcik Köyü Derneği Başkanı Yusuf Özey de yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberliğin devam etmesi dileklerinde bulundular. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivrihisar'daki Güç Birliği Pekişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement