Siyasileri Birleştiren Etkinlik - Son Dakika
Yerel

Siyasileri Birleştiren Etkinlik

Siyasileri Birleştiren Etkinlik

Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması'nın 24'üncü günündeki durağı Hatay'ın Dörtyol ilçesi oldu.

11.08.2012 11:57  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan 38 il, 61 noktada 14 bin 500 kilometre yol kat edip yaklaşık 36 milyon insanla buluşacak olan Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması'nın 24'üncü günündeki durağı Hatay'ın Dörtyol ilçesi oldu.

Dörtyol'daki etkinlikler Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin'in verdiği iftar yemeği ile başladı. Hatay AK Parti Milletvekili Bayram Türkoğlu, CHP Milletvekili Mevlüt Duduş ve MHP Milletvekili Şefik Çirkin'in de katıldığı etkinlikler Büyükşehir Belediye Bandosu'nun büyük ilgi gören konseri ile devam etti.

Büyükşehir Belediyesi Ali Şenozan Konservatuarı Türk Sanat Müziği Sanatçısı Cevdet Cömertbay'ın konseri ile devam eden etkinliklerde konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ozan Aksu, "Size Başkanımız Zihni Aldırmaz'ın selam ve sevgilerini getirdim. Kendisi çok istemesine karşın acil bir program değişikliği dolayısıyla buraya gelemedi" dedi. Türk sineması açısından Altın Koza'nın önemini vurgulayan Ozan Aksu, bu proje ile Türk sinemasını Anadolu ile buluşturduklarını anlattı.

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin de, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a teşekkür ederek, "Türk sinemasını bize getirdikleri, Altın Koza etkinliklerini Dörtyol'da yaptıkları için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu ise Türk sinemasının Anadolu ile buluşmasının fevkalade bir yaklaşık olduğunu vurguladı. Türkoğlu, projenin sanatı ve sanatçıyı sahiplenmesi açısından önemli bulduğunu da söyledi.

MHP Milletvekili Şefik Çirkin de güzel bir organizasyon yapıldığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikleri izleyen Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ise geçmişte Türk sineması dendiğinde Adana ve Altın Koza'nın akla geldiğini anlattı. Altan, organizasyonu Türk sinemasına verilen büyük bir destek olarak niteledi.

Çok sayıda vatandaşın izlediği etkinliklerin sonunda 'Anadolu Kartalları' adlı filmin gösterimi yapıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siyasileri Birleştiren Etkinlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement