Solunum Yolu Hastalıklarıyla Mücadelede Su Önerisi - Son Dakika
Yerel

Solunum Yolu Hastalıklarıyla Mücadelede Su Önerisi

Bartın İl Sağlık Müdürlüğünce, mevsimsel özellik gösteren solunum yolu hastalıklarıyla mücadele için bol su ve sıvı gıdalar tüketilmesi gerektiği bildirildi.

03.01.2012 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın İl Sağlık Müdürlüğünce, mevsimsel özellik gösteren solunum yolu hastalıklarıyla mücadele için bol su ve sıvı gıdalar tüketilmesi gerektiği bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, hastalığa sebep olan mikro organizmaların soğuk ortamda canlılıklarını daha kolay sürdürdükleri belirtildi.

Soğuğun insan vücudunda meydana getirdiği olumsuz etkinin vücudun savunma mekanizmasını yetersiz bırakarak hastalıklara karşı duyarlılığın ve görülme sıklığının artmasına neden olduğu anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kapalı yerlerde uzun süre kalınması, kapalı alanların iyi havalandırılmaması, sigara içilmesi ve yetersiz dengesiz beslenme de hastalığın görülme sıklığını arttıran önemli faktörlerdir. Enfeksiyonlar özellikle yaşlılar, çocuklar, hamileler ve kronik hastalığı olanlarda daha ağır seyretmektedir. Solunum yolu enfeksiyonları havaya yayılan mikropların solunmasıyla, mikropların olduğu eşyalarla temas ettikten ve hapşırdıktan sonra ellerin gözlere ve yüze temasıyla bulaşmaktadır. Solunum yolu enfeksiyonları dediğimizde tonsillit, farenjit, larenjit, sinüzit, grip, nezle, soğuk algınlığı, orta kulak iltihabı gibi üst solunum yolu hastalıkları ile bronşit, bronşiyolit, trakeit, zatürree gibi alt solunum yolu hastalıkları akla gelmektedir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına değişik mikroplar; virüsler ve bakteriler sebep olur. Yapılan araştırmalar sonucu 200'den fazla değişik cins virüsün solunum yolu enfeksiyonlarına neden olduğu saptanmıştır. Mevsim şartlarına uygun giyinilmeli, pamuklu ya da yünlü giyecekler tercih edilmelidir. Solunum yolu hastalıklarının önlenmesinde aşılanma çok önemlidir. Aşının sonbahar başlarında yapılması önerilmektedir. Aşı hastalığın oluşmasını engeller ya da rahatsızlığın daha rahat atlatılmasını sağlar."

- BARTIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Solunum Yolu Hastalıklarıyla Mücadelede Su Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement