Bursa'da, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden kişiler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Ulu Cami'de cuma namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazına, AK Parti Bursa Milletvekili Kemal Şerbetçioğlu, MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş ile Türk Eğitim-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ile binlerce vatandaşlar katıldı.
Caminin başimamı Zekeriya Şekerci, namaz öncesi yaptığı konuşmada, ölümün insanlar için bir uyarıcı ve hakikatı anlamada hatırlatıcı olduğunu söyledi.
Elim facia sonucu yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Şekerci, "Helal rızk temin etmek ve aile ocağını tüttürmek için çalışıyorlardı. Milletimizi üzüntüye gark eden bu sonuç, takdiri ilahidir, başka bir şey değildir. Milletimizin, devletimizin ve vefat eden kardeşlerimizin ailelerinin başı sağ olsun. Mevlam milletimize, devletimize zeval vermesin" dedi.
Şekerci daha sonra caminin iç bölümleri ve bahçesindeki vatandaşlara gıyabi cenaze namazını kıldırıp dua ettirdi. - Bursa
Son Dakika › Yerel › Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.