Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için Diyarbakır, Batman, Bingöl, Siirt, Mardin ve Şırnak'ta gıyabi cenaze namazı kılındı Diyarbakır Ulucami İmamı Yağmur: "Van depreminde nasıl ki tüm Türkiye ayağı kalktı, herkes yardıma koştuysa, Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimizin acılarını kılcal.

16.05.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenler için Diyarbakır, Batman, Bingöl, Siirt, Mardin ve Şırnak'taki camilerde cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Diyarbakır

Diyarbakır Ulucami'de Soma'daki maden faciasına ilişkin cuma hutbesi okundu.

Ulucami İmamı Osman Yağmur, Hazreti Muhammed'in ümmetinin başına geçmişte olduğu gibi bugünde bela ve musibetin geldiğini ifade ederek, yakın tarihte Suriye, Irak ve Mısır'da binlerce Müslüman'ın katledildiğine tanık olduklarını belirtti.

"Bu topraklarda 90'lı yıllarda binlerce, belki on binlerce faili meçhul cinayetlerde katledilen insanları hatırlıyoruz. Yakın bir tarihte Uludere'de onlarca insanın katledildiğini gördük, duyduk. Ne yazık ki son olarak milletimizin yüreği Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden evlatları için yanıyor. Yüzlerce insan çocuklarına helal rızık götürmek için girdiği toprak altından bir daha çıkamadı" diyen Yağmur, Soma'da hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı diledi.

Yağmur, Türkiye'nin bu olayda tek yürek olması gerektiğini vurgulayarak, şöyle dedi:

"Van depreminde nasıl ki tüm Türkiye ayağı kalktı, herkes yardıma koştuysa, Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimizin acılarını kılcal damarlarımıza kadar hissetmeli, maddi ve manevi ne gerekiyorsa yardım elimizi uzatabilmeliyiz. Kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz."

Madenden çıkarılan bir işçinin çizmeleriyle ambulansı kirletmemek için sarffettiği sözlerini anımsatan Yağmur, "Bir, sedyenin kirlenmesine gönlü razı olmayan kardeşimizi düşünün bir de 'özgürlük, hak, hukuk' adı altında bazı kentlerde ambulansları yakıp, yıkanları düşünün. Hangisi insani, hangisi ahlaki, hangisi İslami'dir?" şeklinde konuştu.

Cuma namazı sonrasında Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Batman

Batman'daki Şevket Başak Camisi'nde okunan hutbenin ardından gıyabi cenaze namazını İl Müftüsü Hasan Çağlar kıldırdı. Namazın ardından olayda hayatını kaybedenler için dua edildi.

Öte yandan bazı sivil toplum kuruluşlarınca da Atatürk Parkı'nda gıyabi cenaze namazı kılındı.

Alimler Cemiyeti Başkanı Enver Kılıçaslan, burada yaptığı açıklamada, maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin Allah katında şehit sayılacaklarını belirterek, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerinde alınması gerektiğini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Beşir Şimşek de, Müslümanlar olarak, Soma'da yürekleri acıtan yarayı kendi yaraları bildiklerini ifade etti.

Mardin

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için Mardin'de de gıyabi cenaze namazı kılındı. Fuat Yağcı Camisi'ndeki gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, dünden bu yana ildeki tüm camilerde ve Kur'an kurslarında hatim okunduğunu bildirdi.

Bingöl

Bingöl Ulu Camisi'deki gıyabi cenaze namazına İl Müftüsü Mecit Can ve vatandaşlar katıldı. İmam-Hatip Mücahit Çelik tarafından kıldırılan namazın ardından, olayda hayatını kaybedenler için dua edildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Bingöl Temsilcisi Muhittin Gili, sabah namazında da olayda hayatını kaybedenler için hatmi şerif okunduğunu kaydetti.

Siirt

Siirt Ensar Camisi'nde cuma namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına katılan Vali Ahmet Aydın, Soma'da yaşanan olayın acısını yürekten hissettiklerini söyledi.

Vali Aydın, bazı sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir heyetin vatandaşlara destek için Soma'ya gideceğini dile getirerek, ilerleyen günlerde bu ziyaretin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Şırnak

Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlileri ve Şırnak Müftülüğü işbirliğiyle Geylani Camisinde cuma namazı öncesi maden kazasında hayatını kaybedenler için Kürtçe ve Türkçe mevlit okutuldu.

İl Müftüsü Abdullah Kaplan, mevlit sonrasında Soma'daki faciada hayatını kaybeden işçiler için dua etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement