Soma'nın Yetimleri Yalnız Kalmayacak - Son Dakika
Yerel

Soma'nın Yetimleri Yalnız Kalmayacak

Soma\'nın Yetimleri Yalnız Kalmayacak

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü, yetim madenci çocuklarına yönelik, bir dizi çalışma başlatacak Aydın Milli Eğitim Müdürü Töre: "Onların acılarını kısmen de olsa hafifletip gereken tüm desteği verme adına elimizden geleni yapacağız" "Aydın Valiliği'nin de destekleriyle yetimlerimize bu yaz döneminde Kuşadası'nda.

23.05.2014 10:46

GÖKMEN ŞİRECİ - Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü, Soma'daki maden faciasıyla yetim kalan çocukları, maddi manevi destekleyecek, yaz tatilinde Kuşadası'a tatile götürecek.

Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın ardından okullarda yetimlere yönelik büyük duyarlılık oluştuğuna dikkati çekti.

Öğrencilerin empati yaparak "yetim kardeşlerine" sahip çıkmak istediklerine işaret eden Töre, şunları kaydetti:

"Maden faciasında yetim kalan çocuklar bizim öğrencilerimiz, kardeşlerimizdir. Onların acılarını kısmen de olsa hafifletip gereken tüm desteği verme adına elimizden geleni yapacağız. Özellikle öğrencilerde büyük duyarlılık gözlüyoruz. Yetimlere maddi ve manevi destek vermek adına herkesin seferber olduğunu görüyoruz. Aydın'da 7'sinden 70'ine büyük bir duyarlılık örneği sergilenmesi bizi memnun ediyor.

Aydın'da oluşan duyarlılıkla ilgili örnekler veren Töre, Ticaret Odası İlkokulu'nda, yazdıkları hikayeleri kitaplaştırılan öğrencilerin, kitaptan elde ettikleri geliri yetimlere bağışlamak istediklerini aktardı.

-Yetimlere yaz tatili

Yetimleri bulundukları ortamdan uzaklaştırıp acılarını hafifletmek adına tatil programında buluşturmak istediklerini de dile getiren Töre, şu ifadeleri kullandı:

"Aydın Valiliği'nin de destekleriyle yetimlerimize bu yaz döneminde Kuşadası'nda tatil yaptırmayı planlıyoruz. Kendilerini iyi hissettikleri bir dönemde çevre değişikliği adına acılarını hafifletmek için böyle bir program gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bunun dışında farklı zamanlarda planlayacağımız programlarımızla maden kazasında babalarını yitiren çocuklarımızla bir arada olup elimizden gelen desteği sunmaya çalışacağız." - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'nın Yetimleri Yalnız Kalmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement