Sorgun İlçesi Termal Sular İçin Yatırımcı Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Sorgun İlçesi Termal Sular İçin Yatırımcı Bekliyor

Sorgun İlçesi Termal Sular İçin Yatırımcı Bekliyor

Yozgat'ın Sorgun İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, termal sular bakımında büyük bir potansiyele sahip Sorgun'a yatırımcı beklediklerini söyledi.

10.05.2012 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sorgun İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, termal sular bakımında büyük bir potansiyele sahip Sorgun'a yatırımcı beklediklerini söyledi.

Sorun İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun ilçesinin termal sular bakımında büyük bir zenginliğe sahip olduğunu ancak bunun yeterince değerlendirilemediğini kaydetti. İlçede 80 derece sıcaklığında 90 litre/saniye debisinde sıcak su bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şimşek, " 90 litre/sn debisindeki su ile konut ısıtmasında kullanıyoruz v 30 litresini 3 termal tesise veriyoruz, 60 litre suyumuz boşta. Valilik yeni bir kuyu çalışması ile 40 litre saniye 85 derece sıcaklığında bir su kaynağı daha buldu. İlçemizde termal sularımız var bunların yatırıma dönüşmesi gerekiyor." dedi.

İlçede termal suların eskiden kalma iki hamam türü kaplıca ve yeni yapılan komple termal tesiste kullanıldığını belirten Başkan Şimşek, "Maalesef bugüne kadar istediğimiz sayıda termal tesisi ilçemize kazandıramadık, gerekçesi de ilçemizde belediyemize ve hazineye ait arazinin olmamasıdır. Dolayısıyla bugüne kadar yeterince tesis yapılmadı. Ancak daha önce hastane yapılması için 180 dönüm arsa tahsis edilmişti. Hastanenin de başka bir bölgeye kaydırılması sebebiyle şu anda bu arsaya ciddi manada yatırım yapabilecek müteşebbisleri bekliyoruz. Belediye olarak buraya gelecek yatırımcıya alt yapı konusunda her türlü desteği vermeye hazırız." diye konuştu.

İlçede bulunan mevcut termal tesis ve kaplıcalardan Çorum, Kayseri, Sivas, Tokat gibi yakın illerden vatandaşların yararlandığına değinen Başkan Şimşek, "Yeni tesisle birlikte yavaş yavaş Türkiye'nin her bölgesinden insanlar gelmeye başladı. Tesis sayısı arttıkça insanlarımız bu şifalı sulardan daha fazla yararlanacağını düşünüyorum. Suyumuz mineral bakımında oldukça zengin ve bu sebeple birçok hastalığa iyi gelmektedir. Yatırım yapmaları için iş adamlarımızı ilçemize davet ediyorum." ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sorgun İlçesi Termal Sular İçin Yatırımcı Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement