Standartlar Haftası ve Tüketici Hakları Paneli - Son Dakika
Yerel

Standartlar Haftası ve Tüketici Hakları Paneli

Standartlar Haftası ve Tüketici Hakları Paneli

Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu'nun düzenlediği 'Standartlar Haftası ve Tüketici Hakları' konulu panel, Antalya'nın Elmalı ilçesinde yapıldı.

19.10.2012 11:45  Güncelleme: 11:43

Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu ve Elmalı Esnaf Sanatkarlar Odası işbirliği ile düzenlenen 'Standartlar Haftası ve Tüketici Hakları' konulu panel, Antalya'nın Elmalı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Panele Elmalı Kaymakamı Murat Çekmen, Belediye Başkan Yardımcısı Nadir Otlu, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Akdeniz Bölge Koordinatörü Hüseyin Özdamar, Türk Standartları Enstitüsü Antalya Personel Sistem Belgelendirme Müdürü Kaya Kars, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Antalya İl Hakem Heyeti Başkanı Muzaffer Gezik, Elmalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Demir, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Gürsel Gökçe, esnaf ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelde Antalya İl Hakem Heyeti Başkanı Muzaffer Gezik tüketicilerin mutlaka bilinçlenmesi gerektiğini, yasal haklarını mutlaka kullanmalarını önerdiklerini belirtirken, TSE Bölge Koordinatörü Hüseyin Özdamar ise tüketicilerin bir ürün alırken mutlaka TSE markasına dikkat etmeleri gerektiğini, eğer alınan üründe sorun yaşanıyorsa satıcıya müracaat etmelerini, aksi takdirde kendilerine başvurulması durumunda gerekenin yapıldığını dile getirdi.

TSE markasının dünyada oldukça itibarlı olduğunu işaret eden Özdamar, "Vatandaşlar TSE markasının önemini tam olarak bilmiyorlar. Başvuru halinde mutlaka takipçisi oluruz. Bu konuda bilinçlenmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz" dedi.

TSE Belgelendirme Müdürü Kaya Kars da ISO 9001: 2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, TSE İmalata Yeterlilik Belgesi, TSE Uygunluk Belgesi, TSEK Uygunluk Belgesi, TSE-EX Uygunluk Belgesi gibi diğer belgelendirme hizmetleri konularında oldukça başarılı olduklarını vurgulayarak üniversitelerin de mutlaka Kalite Yönetim Sistemi'ne dahil olmaları gerektiğini söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Standartlar Haftası ve Tüketici Hakları Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement