'Şüpheli Asker Ölümleri' İncelemeye Alınıyor - Son Dakika
Yerel

'Şüpheli Asker Ölümleri' İncelemeye Alınıyor

\'Şüpheli Asker Ölümleri\' İncelemeye Alınıyor

Askerlik görevini ifa ederken, birliklerinde şüpheli ölüm iddialarıyla hayatlarını kaybeden mağdur aileleri, milletvekillerine teşekkür etti.

24.11.2013 14:47

Vatani görevlerini ifa ederken şüpheli şekilde hayatlarını kaybeden asker aileleri, kendileriyle yakından ilgilenen milletvekillerine teşekkür ettiler.
Şüpheli asker ölümlerinin en ince ayrıntısına kadar inceleneceğini ifade eden milletvekillerine teşekkür eden mağdur aileler, olayların zaman aşımına uğramadan sonuçlandırılmasını istediler.
Batman'ın Beşiri İlçesinde ikamet eden ve 19 yıl önce askerlik yaparken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Er Nihat Özcan'ın kardeşi Şehmus Özcan, olayların bir an önce aydınlatılmasını istedi. Özcan, "Askerlik görevini ifa ederken, birliklerinde şüpheli ölüm iddialarıyla hayatlarını kaybeden mağdur aileleri olarak, sesimizi Sayın Başbakanımıza duyurmak amacıyla ilk başta 25 mağdur ailesi 19 Kasım 2013'te Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde bir araya gelerek toplandık.
Askerlerimizin sonuçta sağlık muayeneleri yapılarak askerliğe elverişli olup, silah altına alınmışlardır. Hiçbir Anne ve Baba evladının ölüm haberini almak istemez. Sonuç itibariyle sağlam askerliğe giden ölüm haberiyle gelen askerlerimizin Şehit Statüsüne alınmalarını ve bazı ailelerin maddi sıkıntıdan dolayı ölüm olayından sonra haklarını arayamamaktadır. Haklarını arayabilmek için hukuk yardımında bulunulmasını, Adil bir yargılamanın olması talebinde bulunduk. Şüpheli ölüm iddiaları için bir komisyonun kurulmasını olayların objektif olarak incelenmesi ve araştırılmasını talep ettik ve olayların incelemeye alınacağını belirttiler" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Şüpheli Asker Ölümleri' İncelemeye Alınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement