Suriye'de Saldırılar Bayram Dinlemedi - Son Dakika
Yerel

Suriye'de Saldırılar Bayram Dinlemedi

Suriye'de Esed rejiminin, Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad ve Bayırbucak Türkmen bölgelerine, Kurban Bayramı arefesinde başlattığı saldırılar sürüyor.

27.09.2015 14:50

Suriye'de Esed rejiminin, Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad ve Bayırbucak Türkmen bölgelerine, Kurban Bayramı arefesinde başlattığı saldırılar sürüyor.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Suriye'de 4 yılı aşkın süredir devam eden iç savaş, ülkenin birçok noktasında Kurban Bayramı'nda da devam etti.

Esed rejimine ait birliklerin, bayram arifesinde, muhaliflerin kontrolündeki Cebel Ekrad ve Bayırbucak Türkmen bölgelerine, hava destekli sürdürdüğü saldırılarda, varil ve vakum bombası attığı ileri sürüldü.

Cebel Ekrad'daki Cubbul Ahmar mevkisiyle, Bayırbucak Türkmen bölgesindeki köylerin tamamına yakınının hedef alındığı saldırılarda 1 kişi hayatını kaybetti, en az 10 kişi yaralandı.

Yaralılar, çevredeki sahra hastanelerinde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan 11 yaşındaki çocuk ile bir kadın, Yayladağı sınırından ambulansla alınarak Hatay'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Bölgedeki patlama ve çatışma sesleri Suriye sınırındaki Yayladağı ilçesi ve sınır mahallelerinden de duyuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye'de Saldırılar Bayram Dinlemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement