Tarım Öğretimin 166. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Tarım Öğretimin 166. Yıl Dönümü

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali İrfan İlbaş, "Tarım, geniş bir bilgi birikimi gerektiren, ileri teknolojiden yararlanma esasına dayalı, insan ve doğa ilişkisini dengeleyen, değişen ekonomik koşullara uygun olarak sürdürülmesi gereken önemli bir sektördür" dedi.

10.01.2012 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İrfan İlbaş, "Tarım, geniş bir bilgi birikimi gerektiren, ileri teknolojiden yararlanma esasına dayalı, insan ve doğa ilişkisini dengeleyen, değişen ekonomik koşullara uygun olarak sürdürülmesi gereken önemli bir sektördür" dedi.

İlbaş, tarım öğretiminin 166. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm dünyada tarımın öneminin giderek daha iyi anlaşıldığını kaydetti.

Tarımın, insan yaşamının maddi temelini oluşturan gıdanın üretilmesi ve insanlığa arzı gibi yüce bir hedefe hizmet edenlerin sektörü olduğunu ifade eden İlbaş, şöyle devam etti:

"Tarımın önemini yeniden gözümüzde canlandırmak için giderek artan dünya nüfusunun bugün 7 milyara ulaştığını ve açlık sınırında yaşayan nüfusun 1 milyarı aştığını bilmemiz gerekir. Yine son dönemde ülkemizde ve dünyada daha sık şahit olduğumuz, küresel iklim değişikliğinin de körüklediği düşünülen, kasırgalar, tsunami ve karasal depremler, sel ve su taşkınları gibi doğal felaketler sonucu, varlıklı toplumlarda dahi insanların temel gıdaya ulaşmada güçlükler yaşadığı akılda tutulmalıdır. Yoksulluk, iç savaşlar ve işgaller gibi etkenlerle 12 milyonu kamplarda yaşayan 35 milyonu mültecinin ve göçmen durumuna düşen toplam 200 milyon insanın beslenme problemleri de göz önüne alındığında, tarım sektörüne hizmet veren kişi ve kurumların ne kadar yüce bir emele hizmet ettikleri açıkça görülecektir.

Tarım, geniş bir bilgi birikimi gerektiren, ileri teknolojiden yararlanma esasına dayalı, insan ve doğa ilişkisini dengeleyen, değişen ekonomik koşullara uygun olarak sürdürülmesi gereken önemli bir sektördür. Tarımda yeni bilgi ve teknolojinin üretilmesi ve çıktılarının toplumsal hayatta yer bularak anlam kazanması eğitim, araştırma ve yayımdaki başarı ile yakından ilişkilidir. Bu açıdan bakıldığında, tarımla ilgili fakültelerin, bölümlerin ve önlisans düzeyindeki eğitim programlarının önemi açıkça görülmektedir."

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarım Öğretimin 166. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement