Tarsus Ticaret Borsası'ndan Engellilere Yardım - Son Dakika
Yerel

Tarsus Ticaret Borsası'ndan Engellilere Yardım

Tarsus Ticaret Borsası\'ndan Engellilere Yardım

İlçede faaliyet gösteren Sakatlar Derneği, Görme Engellileri Derneği ve Talasemi Derneği’ne yardımda bulunuldu.

26.12.2013 12:43

Tarsus Ticaret Borsası, ilçede faaliyet gösteren Sakatlar Derneği, Görme Engellileri Derneği ve Talasemi Derneği'ne yardımda bulundu.

Kaymakam Hasan Göç, Tarsur Sakatlar Derneği'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, devlet ve millet işbirliği ile sorunları ve sıkıntıları birlikte aştıklarını söyledi.

Engellilerin sorunlarına, insanların ancak yakınlarından biri engelli olduğu zaman duyarlılık gösterdiğini belirten Göç, toplum olarak bunun zamanında farkına varmak gerektiğine işaret etti.

Göç,engelli örgütlenmelerine engelli olmayanların daha çok destek vermelerini isteyerek, "Birlik ve beraberliğimizi her zaman muhafaza etmeliyiz. Bu derneklerimize destek vermek çok önemli. Sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin desteği bu manada çok önemli. Devlet olarak bugün gelinen noktada engellilerimize her türlü destekler veriliyor. Önemli olan toplum olarak birlik ve dayanışma ruhu içinde hareket etmektir" dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ise 40 görme engelliye beyaz baston, 10 engelliye tekerlekli sandalye ve Talasemi Derneği'ne ise bulaşık makinesi bağışlayarak, onların sorunlarının çözümüne bir nebze de olsa katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

En büyük güzelliğin, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve bu konuda destek vermek olduğunu belirten Kaya, "Balık tutmayı öğretmemiz gerek. Biz tüm insanları çok seviyoruz. Engelli kardeşlerimizin yaşamlarının kolaylaştırılmasına katkıda bulunmak hepimizin görevi olmalıdır" diye konuştu.

Etkinliğe, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu, Sakatlar Derneği Başkanı Ali Çelik, Görme Engelliler Derneği Başkanı Fikri Topuz, Talasemi Derneği Başkanı Sefa Türkel ile dernek üyeleri katıldı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus Ticaret Borsası'ndan Engellilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement