Taşucu Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika
Yerel

Taşucu Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci

Taşucu Belediyesi\'nde Toplu Sözleşme Sevinci

Türk Yerel Hizmet Sendikası Mersin Şubesi ve Taşucu Belediyesi arasında 35 memur ve 2 sözleşmeli personeli ilgilendiren toplu sözleşme imzalandı.

05.10.2012 10:20

Türk Yerel Hizmet Sendikası Mersin Şubesi ve Taşucu Belediyesi arasında 35 memur ve 2 sözleşmeli personeli ilgilendiren toplu sözleşme imzalandı.

Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş'ın makamında imzalanan sözleşmeyle çalışanların maaşlarında 15 Ekim'den geçerli olmak üzere aylık 238 TL, 1 Ocaktan itibaren ise 420 TL iyileştirme yapıldı. 2 yıl geçerli olacak sözleşme, memur maaş artışlarına oranla artış sağlanacağı belirtildi.

Açıkbaş, törendeki konuşmasında, Taşucu'nun artık güçlü bir belediyeye sahip olduğunu söyledi.

Ekonomisini iyi yönlendiren, parasını iyi yerlerde kullanmayı hedefleyen Taşucu Belediyesinin, yatırım ve projelerle vatandaşların daha huzurlu ve refah seviyesini yükseltme hedefiyle çalıştığını ifade eden Açıkbaş, "Belediyemizin imkanları ölçüsünde çalışan memurlarımıza ve sözleşmeli personelimize bu kadar iyileştirme yapabildik. İmkanlarımızın daha iyi olması durumunda memurlarımıza daha fazla destek vereceğiz. Belediyemizde görev yapan memur, sözleşmeli memur ve sendika ile iyi bir diyalog içerisindeyiz. İmzaladığımız bu sözleşme tüm personelimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Türk Yerel Hizmet Sendikası Mersin Şube Başkanı Nihat Aşçı ise, toplu sözleşme mücadelesinin yerel yönetimlerden başlayarak Anayasada yerini aldığını ve yerel yönetimlerin önderliğinde diğer kurumlara da yayılacağını kaydetti.

Muhabir: Tahsin Çelik/ Kerem Kocalar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Taşucu Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement