Taşucu'nda Festival Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Taşucu'nda Festival Coşkusu

Taşucu\'nda Festival Coşkusu

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde gerçekleştirilen Taşucu Çevre Festivali'nin açılış töreni, kortej ve mehteran yürüyüşü ile başladı.

01.09.2012 10:28  Güncelleme: 10:25

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde bu yıl 28 Ağustos-2 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen Taşucu Çevre Festivali'nin açılış töreni, kortej ve mehteran yürüyüşü ile başladı.

Belediye hizmet binası önünden başlayan kortej geçişi Atatürk Anıtı'nda son buldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden anıt programı, Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş'ın anıta çelenk koymasının ardından sona erdi.

Festival alanındaki tören ise Mehteran gösterileriyle başladı. Başkan Açıkbaş, yaptığı konuşmada, karnaval havasında geçen festivale katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Festival kapsamında olta ile balık yakalama ile Mavi Yengeç ve kum maratonu koşularının yapıldığını hatırlatan Açıkbaş, konuşmasında şunları kaydetti:

"1968'den 1995'e kadar Balıkçılık Festivali, 1995 den bu yana Taşucu Çevre Festivali olarak kutladığımız etkinliklerimize katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum. Taşucu olarak özel bir konum ve coğrafya da bulunuyoruz. Bir yanımız masmavi deniz ve adalarımız, bir yanımız yemyeşil toroslar, bir yanımız göller, bataklıklar, nehir ve sahillerimiz ile uçsuz bucaksız kumsallar. Böyle eşsiz bir coğrafyada bizler de, çevre festivali etkinlikleri kapsamında bu güzelliklerimize de dikkat çekmek istedik. Amacımız hem bölgemizi hem de Taşucu'nu tanıtarak marka şehirlerarasına getirmektir."

Ardından birer konuşma yapan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ve AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt'ta festivalin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Gürhan Ötün, Grup Ada ve Gökçe konserleri ile gece sona erdi.

Festival, bugün Ankaralı Coşkun ve yarın da Gripin konserleriyle devam edecek.

Programlara Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Ak Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Silifke Kaymakam Vekili Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Silifke Emniyet Müdürü Volkan İmişci, belde belediye başkanları, Ak Parti Mersin İl Teşkilatı ve ilçe teşkilatları ile vatandaşlar katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşucu'nda Festival Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement