Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Adana Grup Başkanlığı, düzenlediği 'İş Teftişinde Yeni Yaklaşımlar ve Proje Denetimlerinin Tanıtım Toplantısı'nda iş müfettişleri ile işçi ve işveren kuruluşları bir araya getirdi.
Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi Toplantı Salonunda, 'Konaklama Sektörü'nde çalışma koşullarının iyileştirilmesine ve sosyal tarafların bilinçlenmesine yönelik düzenlenen toplantıya, Adana Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Adana Grup Başkanı Mesut Demircioğlu, Proje Koordinatörü İş Teftişi Erdoğan İşlek ve çok sayıda otel sahibi ile işveren katıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Adana Grup Başkanı Mesut Demircioğlu,
toplantıda yaptığı konuşmada, proje kapsamında Adana, Hatay, Gaziantep ve Mersin'de konaklama, hotel, motel gib toplam 192 işyerinin teftiş altına alındığını belirtti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Adana Grup Başkanı Yardımcısı Yıldız Üner, çalışma hayatının düzenlenmesi, denetlenmesi ve teftiş edilmesi görevini devlet adına yerine getiren ve bağımsız bir kurul olan 'İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın amacının; çalışanları korumak, çalışma yaşamıyla ilgili mevzuatın uygulanıp uygulanmadığını denetlemek ve teftiş etmek olduğunu söyledi.
İş Teftiş Kurulu olarak yılda 62 bin teftiş gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Üner, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kayıp dışılıkla mücadele etmemiz, çalışma sürelerini yasal sınırlara çekebilmemiz, işçileri ücret, izin, sosyal güvence gibi haklarından azami ölçüde yararlanmasını sağlamamak,
işyerlerinde çalışma barışını korumak, iş kazası ve meslek aksaklıklarını atlatma için, çalışan haklarını teminat altına alabilmek için cezalandıran değil önleyen bilgilendiren, denetleyen ve izleyen, vizyon sahibi, sorumlu müfettiş anlayışı ile sorunların tespitinin çözümlenmesinde ilgili tarafları dinlemeye önerilerini almaya ve iş birliğine her zaman hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum."
Sektörün genel sorunlarına vurgu yapan Proje Koordinatörü İş Teftişi Erdoğan İşlek, 2001 yılında turizm gelirleri 10 milyar dolar 2010 yılında ise 21 milyar dolar olduğunu belirterek, "Paylar 2001 yılında 6.9, 2010 yılında 4.2 görünüyor. Oranlarda düşmüş gibi bir rakam söz konusu ama bu sizleri yanıltmasın bu milli ekonominin büyümesinden, gelirlerin artmasından kaynaklanmaktadır. Küçülmüş gibi gözüküyor oysaki gelirlere baktığımızda ikiye katlanmış bir rakam ortaya çıkmaktadır. İhracat payı ise yine aynı şekilde yüzde 25'lerden yüzde 18'lere düşmüş gibi görünse de bu sizleri yanıltmasın turizm gelirleri her geçen gün iyiye gitmekte her geçen gün artmaktadır" diye konuştu. - ADANA
Son Dakika › Yerel › Teftiş Öncesi Müfettişlerle İşveren Bir Araya Geldi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?