Çorlu Belediye Meclisi'nin, mart ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında, belediye meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşüldü.
Disiplin amirleri yönetmeliğinin, oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, birimler arası bütçe kalemi açılması ve birimler arası aktarma yapılması, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kapsamında personel alımı ve araç kiralanması ile diğer gündem maddeleri ele alınarak karara bağlandı.
Toplantıda ayrıca, restorasyon proje çalışmaları devam eden ve tarihi, 'Çorlu Evi' konseptinde müze olarak hizmet verecek olan doğanca evinin yanında yer alan 110 metrekare alanın söz konusu müzenin bahçesi olarak kullanılmak üzere kamulaştırılması yapılan oylama sonucu kabul edildi.
Baysan, yaptığı açıklamada, belediye meclisinin ülke yerel yönetimlerinde kadın katılımı açısından oransal anlamda en üst sıralarda yer aldığını belirterek, tüm belediye meclis üyesi ve çalışanı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını kaydetti.
-TMO Tekirdağ Şube Müdürü Fidancı, Baysan'ı ziyaret etti
Toprak Mahsulleri Ofisi, (TMO) Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Fidancı, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı ziyaret etti.
Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette, "Ekmek İsraf Etme" kampanyasının tanıtımına verdiği destekten dolayı Baysan'a teşekkür eden Fidancı, aynı kampanyanın bu yıl da yapılacağını söyledi.
Kampanya sayesinde günlük 7,8 milyon TL ve yıllık olarak da 2,8 milyar TL tasarruf sağlandığını ifade eden Fidancı, ekmek tasarrufunun ülke ekonomisine büyük fayda sağladığını belirtti.
Bilinçli ve ekonomik ekmek tüketimi konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesinin önemine dikkat çeken Fidancı, "Bu kapsamda hazırladığımız afiş, bilboard ve pankartların cadde ve meydanlara asılması konusunda belediye başkanımızdan yardım istiyoruz. Onun da bu kampanya kapsamında bizlere destek olacağına inancımız tam" dedi.
Ekmek tasarrufu konusunda günlük hayatında da dikkat ettiğini ifade eden Baysan, kampanyaya her türlü desteğin verileceğini kaydetti.
- Hayrabolu'da "Pancar Üretim Teknikleri" konulu toplantı düzenlendi.
Hayrabolu'da "Pancar Üretim Teknikleri" konulu toplantı düzenlendi.
Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert, İlçedeki ticaret borsası binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ülkede şeker pancarının tarımın önemli bir parçası olduğunu, 500 bin çiftçi ailesinin geçimini sağladığını kaydetti.
Pancar ve pancar tarımının faydalarının bitirilmeyecek ölçüde çok olduğunu, dünyada olduğu gibi Türkiye şartlarında da katma değeri en yüksek ürün olduğunu anlatan Cömert, şeker sanayinin ağır bir sanayi olduğunu ifade etti.
Alpulu şeker fabrikasının, tüm malzemelerini kendilerine ait makine fabrikasında imal ettiklerini belirten Cömert, şu bilgileri aktardı:
"Kendi işçilerimizin ve mühendislerimizin ürettiği ve yaptığı makinaları kullanan bir kuruluşuz. Kendi fabrikalarımızı kendimiz kurmaktayız. Çiftçilerimize pancar ekim hazırlıklarında teknik elemanlarımız gözetiminde dekara ne miktar suni gübre ve pancar tohumu fabrikamızca verilerek ekim yapılmakta. Ekim sonrası üç avans ekim, çapa ve söküm olarak verilmekte. Avanslar pancar bedellerinden verilmektedir."
Toplantıya Hayrabolu Ticaret Borsası Başkanı Süreyya Çiftçioğlu, Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı Mehmet Çıkrıkçılı ve pancar üreticileri katıldı.
Son Dakika › Yerel › Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?