Tema Bilecik İl Sorumlusu Kaplan: "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği Nedeniyle Bütün Faunayı, Florayı Kaybetmek Durumundayız" - Son Dakika
Yerel

Tema Bilecik İl Sorumlusu Kaplan: "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği Nedeniyle Bütün Faunayı, Florayı Kaybetmek Durumundayız"

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Bilecik İl Temsilcisi ve Şeyh Edebali Üniversitesi Gıda Teknolojisi Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan, “Küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle birlikte topraklarımızda yetişen çiçekleri, böcekleri, otları çeşitli bütün faunayı, florayı kaybetmek durumundayız. Buna engel olunması için çeşitli önlemler alınması lazım" dedi.

01.12.2022 15:28  Güncelleme: 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖKAY ŞİMŞEK

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Bilecik İl Temsilcisi ve Şeyh Edebali Üniversitesi Gıda Teknolojisi Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan, "Küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle birlikte topraklarımızda yetişen çiçekleri, böcekleri, otları çeşitli bütün faunayı, florayı kaybetmek durumundayız. Buna engel olunması için çeşitli önlemler alınması lazım" dedi.

TEMA Bilecik İl Temsilciliği biyolojik çeşitliliğin, su kaynaklarının ve tarım alanlarının korunması için bilgilendirme yapmak amacıyla Atatürk Parkı'nda stant açtı.

"BİLECİK, BİYOÇEŞİTLİLİK BAKIMINDAN ÇOK ÖNEMLİ"

Vatandaşlara konuya ilişkin broşürü dağıtımının yanı sıra sözlü bilgilendirmenin yapıldığı çalışmaya ilişkin konuşan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Gıda Teknolojisi Öğretim Görevlisi ve Bilecik TEMA İl Temsilcisi Mesut Kaplan, şunları söyledi:

"Bugün burada TEMA'nın 30'uncu kuruluş yıl dönümü kutlamak için stant açtık. Bu stantlarımızda; ülkemizdeki biyolojik çeşitliliğin korunması, su kaynaklarının korunması, tarım alanlarının korunması konusuna ağırlık vermiş bulunuyoruz. Özellikle suyun azalması ve iklim değişikliğinin olması, küresel ısınma gibi problemler hayatımızı, tarımsal yapıyı çok etkiler oldu. Bilecik'in ayrı bir özelliği var, biyoçeşitlilik bakımından çok önemli bir konumda. Dört tane iklim bölgesinin kesiştiği bölgede olduğu gibi aynı zamanda sadece Bilecik'te çeşitli flora ve fauna sayısı İngiltere'deki toplam faunadan fazla. Hem Anadolu hem de Bilecik'in böyle önemli bir özelliği var. Biz bunu ön plana çıkartmak istiyoruz ancak küresel ısınma ve iklim değişikliği ile beraber biz bu topraklarımızda yetişen çiçekleri, böcekleri, otları çeşitli bütün faunayı, florayı kaybetmek durumundayız. Buna engel olunması için çeşitli önlemler alınması lazım. Bu önlemler konusunda da destek olmaya çalışıyoruz."

Tema Bilecik İl Sorumlusu Kaplan: "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği Nedeniyle Bütün Faunayı, Florayı Kaybetmek Durumundayız"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Tema Bilecik İl Sorumlusu Kaplan: 'Küresel Isınma ve İklim Değişikliği Nedeniyle Bütün Faunayı, Florayı Kaybetmek Durumundayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement