Teog Birincisi 25 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Teog Birincisi 25 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Teog Birincisi 25 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) sınavında başarılı olan 25 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

10.06.2016 16:52

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) sınavında başarılı olan 25 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın, 'Sağlıklı Yaşam için Pedal Çevirelim' programı çerçevesinde başlattığı proje kapsamında, Adilcevaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen bisikletlerin ikinci etap dağıtım töreninde TEOG sınavında başarılı olan ilçe genelindeki 25 başarılı öğrenciye bisiklet hediye edildi. Adilcevaz Belediye Meydanı'nda düzenlenen bisiklet dağıtım töreninin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, başarılı öğrencileri ödüllendirmek için böyle bir program düzenlediklerini ifade ederek, "Sağlık Bakanlığı'nın projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilen bisikletlerin ikinci etabının dağıtım törenini yaptık. Bu kapsamda TEOG sınavında ilçemiz ve köylerinde bulunan okullarımızdaki başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmek için kendilerine bisiklet hediye ettik. İlçemizdeki eğitim çalışmalarımızda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan belediye başkanımıza ve kaymakamımıza teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda TEOG sınavında başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, ilçedeki gençlere daha çok bisiklet verebilmek için çaba göstereceklerini ifade ederek, "Hükümetimiz tarafından ülkemiz genelinde olduğu gibi 'Sağlıklı Yaşam için Pedal Çevirelim' projesi çerçevesinde ilçemizde de bisiklet kullanımı yaygınlaştırılacaktır. Aynı zamanda yapılacak olan bisiklet yolu için yapılan her kilometre başına bisiklet verilecektir. Bu kapsamda Adilcevaz Belediyesi olarak bisiklet yolları yaparak ilçemize gelecek olan bisikletleri gençlerimize ve ihtiyacı olanlara hayırlısıyla dağıtacağız. Ayrıca girdikleri sınavda başarılı olan ve bu bisikletleri hak eden öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Kaymakam Özer Özbek ise bu organizasyonun hazırlanmasında büyük emekler olduğuna değinerek, "Bu organizasyonun arkasında büyük emekler var. Bu emeklerin içerinde öğrencilerimizin yanı sıra anneler, babalar, öğretmenler ve idareciler var. Bisiklet hediye ettiğimiz öğrencilerimiz inşallah ilerde Adilcevaz'ı en iyi yerlerde ve en iyi şekilde temsil edecekler. Bizim burada öğrencilerimize bisiklet hediye etmemizin amacı başarılı olan bu öğrencilerimizin ödüllendirilmesidir. Bu ödülü hak eden öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum. Onları bu günlere getiren anne babalara ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. İlçemizde yaklaşık 8 bin 800 civarında öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz başarı düzeyinde iyi bir seviyedeler. Bütün öğrencilerimize başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, TEOG sınavında başarılı olan öğrencilere hediye edilen bisikletleriyle birlikte toplu fotoğraf çekilmesinin ardından program sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Teog Birincisi 25 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement