Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Güçleniyor - Son Dakika
Yerel

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Güçleniyor

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Güçleniyor

Gaziantep'te, 'Kadın Dostu Kentler Ortak Programı' kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçlendirilmesi için stratejik planlar ve eylem programları gerçekleştiriliyor.

24.05.2012 16:36

Gaziantep'te, 'Kadın Dostu Kentler Ortak Programı' kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçlendirilmesi için stratejik planlar ve eylem programları gerçekleştiriliyor.

İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın işbirliğinde, İsveç Büyükelçiliği'nin mali katkılarıyla 12 ilde yürütülen, Gaziantep'in de pilot iller arasında yer aldığı 'Kadın Dostu Kentler Ortak Programı' kapsamında, il düzeyinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçlendirilmesi için stratejik planlar ve eylem programları gerçekleştiriliyor. Eylül 2011'den bu yana Gaziantep Valiliği Koordinasyonu'nda yürütülen program kapsamında ilin durum analizini yapmak ve ildeki sorunları tanımlamak için çeşitli atölye çalışmaları yapıldı. Stratejik plan oluşturma ve ortak çalışma programı hazırlama sürecinde belirlenen; sağlık, eğitim, istihdam, katılım, kentsel hizmetler ve şiddet gibi müdahale alanları çerçevesinde çalışma grupları bir araya gelerek ilin sorunlarını tanımladı.

İlin Yerel Eşitlik Eylem Planını hazırlamak için Gaziantep İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyeleri hazırlanan taslak plan üzerinde çalışmalara devam ediyor. Yerel eşitlik mekanizması içerisinde yer alan farklı kamu kurum ve kuruluşların görev ve sorumluluklarını incelemek, söz konusu kurumların yerel eşitlik eylem planı ve politika oluşturma aşamalarını yerinde görmek ve yerel, bölgesel, merkezi düzeydeki kurumların eşitlik çalışmalarını izleme yöntemleri konusunda bilgi almak için 17-21 Nisan 2012 tarihlerinde Gaziantep'te Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, İl Genel Meclisi üyesi Hatice Betül Büyükbeşe ve Kadın Dostu Kentler Ortak Programı Gaziantep İl Koordinatörü Meltem Üçler'inde arasında olduğu bir grup İsveç'in Stockholm kentine giderek ilgili kurum ve kuruluşları ziyaret edip, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Yapılan inceleme gezisinin ardından 23 Mayıs 2012 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı salonunda Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Hatice Betül Büyükbeşe, Gaziantep İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyeleriyle izlenim ve bilgi paylaşımı için bir toplantı yaptı. Toplantıda, Kadın Dostu Kentler Ortak Programı Gaziantep İl Koordinatörü Meltem Üçler, program ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdikten sonra İsveç inceleme ziyaretinden izlenim bilgilerini katılımcılara aktardı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Güçleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement