Toprak Kayması Köylüleri Korkuttu - Son Dakika
Yerel

Toprak Kayması Köylüleri Korkuttu

Toprak Kayması Köylüleri Korkuttu

Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Çayıraltı köyünde yaklaşık toprak kayması oldu.

20.05.2011 15:20

Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Çayıraltı köyünde yaklaşık toprak kayması oldu. Köyün su deposu, elektrik direkleri ve meyve bahçesi toprak altında kaldı. Heyelanın başladığı noktadaki evler ise tehlike altında.

Çayıraltı köyünde iki yıl önce başlayan heyelan, bu bahar şiddetlendi ve 100 metrelik bir alanı kaplayan toprak kütlesi önünde ne varsa altına alarak sürükledi. Köyün içme suyunu pompalayan su deposu toprak altında kaldı, elektrik direkleri yıkıldı, bir meyve bahçesi sürüklenerek harab oldu.

149 nüfusu bulunan köyün hemen yanıbaşında olan heyelan, evleri de tehdit altına aldı. Heyelanın başlangıç noktasında bulunan Fevzi Kaya ve Hacı Borkurt'a ait iki ev ise sürüklenme tehlikesiyle burun buruna geldi.

Köy halkının korku içinde olduğunu ve yetkililerden bir an önce önlem beklediklerini söyleyen muhtar Kamil Gezer, "2009 yılında çatlaklar oluşmaya başladı ve yer yer kaymalar oldu. Bu yıl ise toprak koptu ve aşağı sürüklendi. İki ev heran sürüklenebilir, ev sahipleri evde oturmaya korkuyor.

Heyelan başladığında yetkililere bildirdim, 'altında su olabilir' dediler fakat hiç bir önlem tedbir söylemediler. Kaderimizle başbaşa kaldık. Bunun yanı sıra içme suyumuzu temin ettiğimiz çeşme de toprak altında kaldı, köy susuz. " dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Toprak Kayması Köylüleri Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement