Tübitak 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması - Son Dakika
Yerel

Tübitak 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması

Tübitak 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması

Sivas Valisi Alim Barut, yarışmada fizik alanında "İkinci Nesil Yarı Otomatik Güdümlü Tank Savar Füzesi Güdüm Sistemi Tasarımı, Donanım ve Yazılım Projesi" ile Türkiye birincisi olan Metehan Emlik'i altınla ödüllendirdi Törende, yarışmada dereceye giren 2 öğrenciye de altın hediye edildi.

17.05.2014 16:48

Sivas Valisi Alim Barut, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) düzenlenen "45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda ?fizik alanında "İkinci Nesil Yarı Otomatik Güdümlü Tank Savar Füzesi Güdüm Sistemi Tasarımı, Donanım ve Yazılım Projesi" ile Türkiye birincisi olan Metehan Emlik'i altınla ödüllendirdi.

Yarışmada Sivas'ı temsil eden öğrencilerden dereceye girenler için Sivas Öğretmenevi'nde ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan Vali Barut, 81 ilden 17 bin 486 öğrencinin 10 bin 418 projeyle yarışmaya katıldığını belirterek, bölge yarışmaları ve final maratonunun ardından en iyi projelerin belirlendiğini söyledi.

Yarışma için Sivas'tan 130 proje başvurusu yapıldığını belirten Barut, "26 projemiz 17-20 Mart'ta gerçekleştirilen Kayseri bölge sergisine katılmaya hak kazanmıştı. Bölge Bilim Kurulu değerlendirmeleri sonucunda projelerimizden 6'sı birinci, 2'si ikinci, 4'ü de üçüncü olmuştu. Birinci seçilen 6 projemiz, Ankara'da gerçekleştirilen final sergisine katıldı. Finalde bir Türkiye birinciliği, bir Türkiye üçüncülüğü ve bir teşvik ödülü almaya hak kazandık" diye konuştu.

Yarışmada fizik alanında Türkiye birincisi olan Metehan Emlik ise "Ülkemizin ekonomik anlamda güçlü kalması, savunma sanayisinde gelişmesi gerekiyor. Bunun için de yerli üretim gerekiyor. Ben de projemle Türkiye'de ikinci nesil füze sistemini, yurt dışından hazır aldığımız füze sistemini yeni bir tasarımla geliştirerek yaptım" dedi.

Vali Barut, Emlik'i cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi. Yarışmada matematik alanında "Aralarında Asallık ve Bölünememe Durumlarında İşlevsel Formüller" çalışmasıyla Türkiye üçüncüsü olan Celalettin Eğri ve biyoloji dalında "Kekik Yağının Antikanser Etkisinden Antianjiogenik Özelliğinin Rolü Projesi" ile teşvik ödülü alan Sadi Sezginer'e de törende yarım altın hediye edildi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tübitak 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement