Turgut Özal'ın Ölümünün 21. Yılı - Son Dakika
Yerel

Turgut Özal'ın Ölümünün 21. Yılı

AK Parti Malatya Milletvekili Şahin, mesaj yayımladı.

17.04.2014 12:03

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 21. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, Özal'ın, Türkiye için tarihi adımlar attığını belirterek, seçkin kişiliğiyle milletin, Türk dünyasının ve cihanın takdirini kazandığını aktardı.

Türkiye'nin Özal döneminde dünyaya açıldığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Bizim insanımız yatırım, ihracat, üretim, turizm, döviz gibi gerçekleri gördü, tanıdı. Değişim, dönüşüm, haberleşme, telefon ve bilgisayar Özal ile gündemimize girdi. Teşebbüs hürriyeti, din ve vicdan hürriyeti, fikir hürriyeti Özal felsefesinin temelleriydi. O dönemde ülke bir kere daha şantiye haline geldi. Türkiye, kendi imkan ve ufkunun farkına vardı. Özal, enerjinin, ekonominin önemini çok iyi biliyordu. Para, finans ve dövizin her yönünü avucunun içi gibi tanıyordu. Özel sektörün önünü Turgut Özal açtı. Özal'ın yaptıklarından asla hazzetmeyen, onun ülkesine olan sevdasından tiksinen bir güruh vardı. Suikaste uğradı, iftiraya uğradı, hakarete uğradı, yılmadı. Hain güç odaklarının Özal'ı yıkmak için gerçekleştirdiği bütün girişimlere rağmen Turgut Özal, şu müthiş cümlelerle bize hedef gösteriyordu, '21. yüzyıl Türk asrı olacak. Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar bütün coğrafyalarda biz varız, biz olacağız."

Darbelere boyun eğen, vesayet karşısında dik duramayan siyasi kültürün Özal sayesinde çözülmeye başlandığını belirten Şahin, "Bu vesileyle ülkemizi bölgesinde aktif  bir konuma getiren, Türkiye'nin daha müreffeh, özgür ve atılımcı olması için gayret gösteren 8. Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz, rahmetli Turgut Özalımızı ebediyete intikalinin yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum. Milletimizin başı bir kez daha sağolsun" ifadesini kullandı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turgut Özal'ın Ölümünün 21. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement