Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Okullarını Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Okullarını Tanıttı

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Sakarya'da öğrencilere yurt dışındaki okullarını tanıttı.

29.02.2012 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Sakarya'da öğrencilere yurt dışındaki okullarını tanıttı.

Adapazarı Prof. Dr. Tansu Çiller Ticaret Meslek Lisesi'nde tanıtım amacıyla stant açan vakıf görevlileri, öğrencilere yurt dışında vakfa bağlı okullarındaki eğitimler ile ilgili bilgi veriyor.

Eğitim standını ziyaret eden Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Recai Coşkun, vakfın üniversite ve lise düzeyinde eğitim veren okullara sahip önemli bir kuruluş olduğunu söyledi.

Coşkun, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'nın Türk dünyası ile ilgili birçok faaliyette bulunduğunu belirterek, "Türk dünyasındaki kitapların ve eserlerin Türkiye Türkçesi'ne kazandırılması ile ilgili çalışmalar yapıyorlar. Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan'da fiili olarak Türk dili ve uluslararası ilişkiler konusunda eğitim kurumları var. Bu bölümlere Türkiye'den öğrenci gönderiyoruz. Bu faaliyetleri bir işbirliği olarak yürütüyoruz. Bu okullarda Türkiye Türkçesi'yle eğitim veriyoruz. Türk dünyasını eğitim olarak bir araya getiriyoruz" diye konuştu.

- SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Okullarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement