Türk Musikisi'nde İz Bırakan Besteciler Anıldı - Son Dakika
Yerel

Türk Musikisi'nde İz Bırakan Besteciler Anıldı

Küçükçekmece Belediyesi'nin Düzenlediği

12.02.2011 19:57

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği

"Eskimeyen Şubat" adlı programda, Türk Musikisi'nde iz bırakan besteciler anıldı.

Küçükçekmece Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekim ayından bu yana düzenlenen programlarla, bestekarlar doğum ve ölüm yıl dönümlerinde anılıyor.

Bugüne kadar gönüllerde yer etmiş birçok bestecinin anıldığı programın Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, programda Mehmet Güntekin'e, kanun sanatçısı Ahmet Meter'in eşlik ettiği belirtildi.

Programda, Şubat ayında doğmuş ve vefat eden bestekarların anıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mehmet Güntekin ve Ahmet Meter, Faize Hanım'dan Ziya Taşkent'e, Sadi Işılay'dan Gültekin Çeki'ye, Hasan Ali Yücel'den Amir Ateş'e, Yalçın Tura'dan Giriftzen Asım Bey'e kadar birçok bestekarın unutulmaz eserlerini icra etti. Dinletide ilk olarak efsane keman sanatçısı Sadi Işılay'ın Muhayyerkürdi Saz Semai'siyle başladı. Ahmet Meter, başarıyla yorumladığı semaiyle dinleyenleri 1900'lü yıllara götürdü. Ardından 'Kız Sen Geldin Çerkeş'ten', 'Karagözlüm efkarlanma gül gayrı', 'Sen bezmimize geldiğin akşam seher olmaz', 'Dün gece Ye's ile kendimden geçtim' gibi önemli eserlerin icra edildiği programda Meter'e, ritm sazı ve vokaliyle Mehmet Güntekin eşlik etti."

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Musikisi'nde İz Bırakan Besteciler Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement