Türk Polis Teşkilatı'nın 168. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı'nın 168. Kuruluş Yıldönümü

Türk Polis Teşkilatı\'nın 168. Kuruluş Yıldönümü

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, polis teşkilatının Türkiye'nin en güçlü ve güvenilir teşkilatı olma unvanını kazandığını kaydederek, "Düşünün Amerika'dan gelen bir bayan surlarda hunharca öldürülmüş, faili de ortada yoktu."

10.04.2013 19:24

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, polis teşkilatının Türkiye'nin en güçlü ve güvenilir teşkilatı olma unvanını kazandığını kaydederek, "Düşünün Amerika'dan gelen bir bayan surlarda hunharca öldürülmüş, faili de ortada yoktu. Irak'tan, Suriye'den alındı, getirildi ve gösterildi. Hiçbir kimsenin kanı artık yerde kalmıyor" dedi.

Polis Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda gerçekleştirilen 'Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 168. Yıldönümü Kutlama' etkinliğine Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı İkm. Alb. Gökhan İsmet Gülmez, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, Akü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Baro Başkanı Turgay Şahin, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb.Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz, il müdürleri, polis teşkilatı mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Balkanlıoğlu, bir ülkede, bir toplumda güvenlik yoksa hiçbir gelişmeden hiçbir ilerlemeden bahsedilemeyeceğini kaydederek, "Eğer hiç kimse yardımdan emin değilse, kazandığı malına kendi malım diyemiyorsa, namusuna sahip çıkamıyorsa, bu memlekette devletten bahsedilemez zaten. Gelişmeden de bahsedilemez. Ben sokağa çıktığımda öldürülme korkusu taşıyorsam, çoluk çocuğumun canından emin değilsem, o memlekette devlet yok demektir. Her şeyin başı aslında sağlıktan sonra güvenliktir. Güvenlik yoksa hiçbir şey yok demektir" dedi.

Konuşmasında İstanbul'da öldürülen ve cinayeti kısa sürede aydınlatılan Amerikan vatandaşı Sarai Sierra konusuna da değinen Vali Balkanlıoğlu şöyle konuştu,

"Artık polis teşkilatı Türkiye'nin en güçlü ve güvenilir teşkilatı olma ünvanını kazandı. Önceden öyle değildi. Son dönemde milletimizin teveccühü, gelişmesi, polisiyle işbirliği sayesinde artık hiç kimsenin kanı yerde kalmıyor. Düşünün Amerika'dan gelen bir bayan surlarda hunharca öldürülmüş, faili de ortada yoktu. Irak'tan, Suriye'den alındı, getirildi ve gösterildi. Hiçbir kimsenin kanı artık yerde kalmıyor. Tabi bu işi fedakarca yaparken, canını ortaya koyan bir teşkilatın mensupları var. Biz sabahlara kadar rahat ve huzur içinde uyuyorsak, geleceğimize ilişkin planlar yapabiliyorsak, güvenlik endişemiz yoksa bu bizim için hayatını ortaya koyan insanlar sayesindedir. Bu nedenle onlara saygı duymak lazım. Daha doğrusu bu milletin, polisine sahip çıkması lazım."

"POLİS SADECE SUÇLU İLE MÜCADELE ETMİYOR"

Konuşmasının sonunda salonda bulunan polis adaylarına da tavsiyelerde bulunan Vali Balkanlıoğlu, "Salonda genç polislerimizde, daha doğrusu polis adaylarımız da bulunmaktadır. Onlara tavsiyem, bilgi sahibi olmaları, bilgi insana güç verir, mevzuatı ve konunuzu çok iyi bilmek zorundasınız. Artık bağırıp çağırarak, insanları korkutarak, döverek söverek, güçlü olma vakti geçti. Bilgi insana güç veriyor. Bilgi sahibi iseniz güçlüsünüzdür. Bu anlamda teknolojiyi, bilimi ve mevzuatı çok iyi takip edin. Bir de bağrından çıktığınız bu milletin size çok ihtiyacı var. Polis sadece suçlu ile mücadele etmiyor. Yolda kalanlar, acizler, yardım isteyenler, her türlü sıkıntısı olanlar sizlerle derdini paylaşmak durumunda. Bize ta çocukluğumuzda bilmediğimiz bir şehre gittiğimizde aman kimseye bir şey sormayın, polislere sorun adres gibi bir şey olursa diye tembih ederlerdi. O güveni aynen devam ettirin" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı'nın 168. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement