Türk Yaş Meyve Sebze Sektörü Almanya'da Vitrine Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Türk Yaş Meyve Sebze Sektörü Almanya'da Vitrine Çıkıyor

Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, dünyanın en büyük yaş meyve sebze fuarlarından biri olan Fruit Logistica Fuarı'nın 8-10 Şubat 2012 tarihlerinde Almanya'nın Berlin kentinde düzenleneceğini belirterek, Türkiye...

27.01.2012 10:17

Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, dünyanın en büyük yaş meyve sebze fuarlarından biri olan Fruit Logistica Fuarı'nın 8-10 Şubat 2012 tarihlerinde Almanya'nın Berlin kentinde düzenleneceğini belirterek, Türkiye ilk kez partner ülke olarak fuara katıldığı bildirdi.

Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyadan sektör temsilcilerinin katılım sağladığı fuarın küresel ölçekte sektörün kalbinin attığı önemli bir etkinlik olduğunu kaydetti. Satıcı açıklamasında, "Kuşkusuz ki Türkiye dünya yaş meyve sebze üretiminin önde gelen ülkelerindendir. Uluslararası ölçekte sektör ihracatımızı artırmak adına yeni fırsatlar yaratmak amacıyla Fruit Logistica Fuarı'na ulusal seviyede katılım gerçekleştiriyoruz. Fuara bin metrekarelik geniş bir alanda taze meyve, sebze, narenciye, organik meyve-sebze ve paketleme sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda firma ile katılım sağlayacağız. Fruit Logistica Fuarı'na Türkiye ilk kez partner ülke olarak katılıyor. Bu durum, uluslararası alanda ülke imajımızın geliştirilmesi adına önemli bir unsur" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedefi olan 500 milyar doların yakalanması dahilinde yaş meyve sebze sektörü olarak bugün 2.3 milyar dolar olan ihracat rakamını, 10 milyar dolara yükseltmek istediklerini de bildiren Satıcı açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Bu hedefin gerçekliğe dönüşebilmesi adına da bu tür organizasyonlar kilit bir rol oynayacaktır. Avrupa'nın kalbinde gerçekleştirilecek bu organizasyona Batı Akdenizli ihracatçılar olarak bizler de tüm desteğimizi verecek ve tüm meslektaşlarımızla birlikte ulusal tanıtımımıza katkı sağlamaya çalışacağız." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Yaş Meyve Sebze Sektörü Almanya'da Vitrine Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement