Türkiye-Almanya Danışma Günleri - Son Dakika
Yerel

Türkiye-Almanya Danışma Günleri

Türkiye-Almanya Danışma Günleri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Almanya Emeklilik Sigorta Kurumu (DRV) arasında yapılan protokol gereği SGK Samsun İl Müdürlüğü'nde "Türkiye-Almanya Danışma Günleri" düzenlendi.

03.09.2013 14:46

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Almanya Emeklilik Sigorta Kurumu (DRV) arasında yapılan protokol gereği SGK Samsun İl Müdürlüğü'nde "Türkiye-Almanya Danışma Günleri" düzenlendi.

SGK Samsun İl Müdürlüğü'nde düzenlenen kokteyl sonrasında konuşan SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Cevdet Ceylan, amaçlarının gurbetçilerin merek ettiklerini doğru bir şekilde yetkili bir ağızdan öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Müdür Ceylan, "Almanya ile başlattığımız bu güzel çalışma daha sonra Fransa, Hollanda ve Avusturya ile devam etti. Türkiye-Almanya günleri etkinliği kapsamında burada hem Almanya hem de kurumumuzda görevli bu işi en iyi bilen uzmanlar bulunuyor. Dışarıda para karşılığında iş takipçilerine sorup yanlış bilgi edinmektense buraya gelip bizzat uzmanlarla birebir görüşüp ücretsiz bir şekilde bilgilenmelerini tavsiye ediyorum. Burada 3 gün boyunca hem Alman hem de Türk görevlileri vatandaşların hizmetindedir" dedi.

Türkiye'nin 28 ülke ile sosyal güvenlik sözleşmesi imzaladığını söyleyen SGK İl Müdürü Selami Göz, "Türkiye olarak 28 ülke ile sosyal güvenlik sözleşmesi imzalamış bulunmaktayız. Bunların ise 23 tanesi yürürlükte. En eski ve kapsamlı sözleşme ise Almanya ile yapılmıştır. Almanya'da şuan için 1 milyon 700 bin civarında gurbetçimiz yaşamakta bunlarında yaklaşık 480 bin 500'ü çalışma hayatının içinde bulunmakta. Samsun'da kısa vadeli hizmet verdiğimiz gurbetçi sayımız yaklaşık 17 bin civarındadır. Hem Alman ve Türk uzmanlarımız başta Samsun olmak üzere Sinop, Amasya, Tokat, Çorum, Ordu ve Giresun gibi illerde de yaşayan gurbetçilerimize danışmanlık hizmetini ücretsiz olarak verecekler. Bütün gurbetçilerimizi bekliyoruz" diye konuştu.

Alman Kuzey Bavyera Emeklilik Sigortası Temsilcisi Bernd Schnidt ise Türkiye'de hem kendi vatandaşlarına hem de Türk vatandaşların bilgilenmesi için yapılan tanıtım günlerine tüm gurbetçileri davet ettiğini söyledi.

Kokteyl ve konuşmaların ardından etkinliği takip eden gurbetçi vatandaşlar, tek tek görüşme odalarına çağrılarak uzmanlarla birebir görüştüler. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye-Almanya Danışma Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement