Türkiye'deki Yapı Adı Konmamış Yarı Başkanlık Sistemidir" - Son Dakika
Yerel

Türkiye'deki Yapı Adı Konmamış Yarı Başkanlık Sistemidir"

AK Parti Sakarya Milletvekili adayı Mustafa İsen, başkanlık sisteminin de demokrasinin uygulama alanlarından birisi olduğunu belirtti.

26.04.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sakarya Milletvekili adayı Mustafa İsen, başkanlık sisteminin de demokrasinin uygulama alanlarından birisi olduğunu belirtti.

İsen, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında,  7 yıl Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği yaptığını hatırlatarak cumhurbaşkanının yetkilerini ve bu yetkilerin nasıl kullanılması gerektiğini iyi bildiğini söyledi.

Türkiye'de şu andaki yapının adı konmamış yarı başkanlık sistemi olduğunu vurgulayan İsen, "Akıllı toplumlar, başka toplumdaki güzel örnekleri değerlendirerek ders çıkarıp sonuçlandırırlar. Şu anda Türkiye'de bu mekanizma çerçevesinde bir çatışma yok, son 8 yıl içinde de olmadı ama bu olmayacağı manasına da gelmez. Bunun için ben de başkanlık sisteminin doğru olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de sanki parlamenter sistem demokrasinin bir parçası, başkanlık sistemi demokrasi dışı bir işlemmiş gibi algı oluştu, bu kesinlikle doğru değil. Başkanlık sistemi de yarı başkanlık sistemi de parlamenter sistem de demokrasinin uygulama alanlarıdır. Yeter ki siz mevzuatınızı bunlara göre dizayn edin" diye konuştu.

Çözüm Süreci

İsen,  Çözüm Sürecinin bir zorunluluk olduğunu, savaşarak ve dış müdahalelerle bu meselenin çözülemeyeceğini dile getirdi.

Yara olarak duran sorunu çözeceklerini anlatan İsen, " Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son 15 yıldır en iyi gelişen şehir Gaziantep'tir. Bu sorun çözülsün, güvenlik problemi ortadan kalksın Diyarbakır'ın potansiyeli Gaziantep'in 5 katıdır. Süratle gelişecek değişecek ve Türkiye'ye katkıda bulunabilecek bir merkezdir" ifadesini kullandı.

Mustafa İsen, Sakarya'da hayata geçirilen çalışmalar ve yeni projeler hakkında bilgiler vererek kentin turizm açısından potansiyelinin de değerlendirileceğini anlattı.

Yeni Sakarya'nın Yeni Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden olacağına inandığını aktaran İsen, "Kültürel potansiyel bakımından Türkiye süper güçtür. Bu potansiyeli harekete geçirebilecek zaman gelmiştir, bunun enstrümanları vardır, bu kadrolar da mevcut. Pek çok mesele gibi Türkiye'de kültürün de yeniden dizayn edilmesi lazım" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'deki Yapı Adı Konmamış Yarı Başkanlık Sistemidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement