Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Kutlu: "Türkiye'nin En Büyük Çiftçi... - Son Dakika
Yerel

Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Kutlu: "Türkiye'nin En Büyük Çiftçi...

Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Kutlu: "Türkiye\'nin En Büyük Çiftçi...

Türkiye Tarım Kooperatifleri (TKK)Birliği Çerkezköy Şubesi’nin yıkılan binasının yerine yapılması planlanan iş alanının temel atma töreni gerçekleştirildi.

25.01.2014 13:23

Türkiye Tarım Kooperatifleri (TKK)Birliği Çerkezköy Şubesi'nin yıkılan binasının yerine yapılması planlanan iş alanının temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesi olduklarını söyledi.

Açılış törenine Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Gübretaş A.Ş. Genel Müdürü Osman Balta, Gübretaş A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Yavuz, Tarım Gıda A.Ş. Genel Müdürü Erdinç Yavuz, Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Denetim Kurulu Üyesi İlhan Saltık, Türkiye Tarım Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliği Müdürü Mesut Baytekin, Türkiye Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selim Sabri Tekin ve çok sayıda davetli katıldı.

"ŞEHRİMİZE YAKIŞIR GÜZEL BİR BİNA YAPACAĞIZ"

Temel Atma Töreni'nin açılış konuşmasını yapan Türkiye Tarım Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliği Müdürü Mesut Baytekin, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. TKK Tekirdağ Bölge Birliği'nin 101 birim kooperatif ve 425 personeli ile tüm Trakya'daki yöre çiftçisine hizmet ettiğini belirten Baytekin, "Bunlardan biri de Çerkezköy Tarım Kredi Kooperatimizdir. Burada virane yapıda bir binamız vardı. Buraya şehrimize yakışır güzel bir bina yapacağız. 9 bin 200 metrekare inşaat alanı üzerinde 5 katlı çok hoş bir iş sahası yapacağız. Bu iş alanının TKK'ya ve Çerkezköy halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Türkiye Tarım Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliği Müdürü Mesut Baytekin'in ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise temeli atılacak olan iş alanının başta Çerkezköy halkı olmak üzere tüm bölgeye hayırlı olmasını temenni etti. Böylesine büyük bir yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Kubilay, "İş alanımızın yapımının en kısa sürede tamamlanarak faaliyete geçmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"2013'TE 5 MİLYAR 220 MİLYON TL KREDİ KULLANDIRDIK"

150 yıllık geçmişi olan TKK'nın sermayenin kıt faktörü olan tarım sektörüne ayni ve nakdi kredi sağlayan, çiftçilerin her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılayan bir kurum olduğunu söyleyen Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu ise, "Çiftçinin ürünlerini değerlendiren, bünyesindeki bin 600 ziraat mühendisi ile teknik hizmet veren TKK, Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesidir. Çiftçimize 2013'te 5 milyar 220 milyon TL kredi kullandırdık. Ziraat Bankası'ndan sonra çiftçiye en fazla kredi kullandıran kurum olduk. Türkiye'deki gübre tüketiminin 3'te birini biz temin ediyoruz. Her türlü tarımsal girdiyi çiftçimize düşük faiz ve uygun şartlarda temin ediyoruz" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan sonra en fazla ziraat mühendisi istihdam eden kuruluşun TKK olduğunu kaydeden Kutlu, "Amacımız devlete yük olmadan hizmet etmek ve istihdam sağlamaktır. 2006'dan beri 4 bin 450 personel aldık. 2013'te 255 yüksekokul mezununu aramıza kattık. İnşallah 2014'ün ilk aylarında da 150 ziraat mühendisi daha istihdam edeceğiz. Devlete yük olmadan yatırım yapmaya ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz. Bugün temelini atacağımız bu iş alanı, bizim yatırımlarımızın küçük bir örneğidir. Son birkaç yılda 350 milyon TL'lik yatırım yaptık. Gübretaş bu yıl 60 milyon Euroluk Amonyak Tankı inşa ediyor. 2014'te açılışı gerçekleştirilecek" dedi.

"BURADAN GELECEK RANT TEKRAR ÇİFTÇİMİZE DÖNECEK"

Katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür eden Abdullah Kutlu, "Çerkezköy'e güzel bir eser kazandırıyoruz. Otoparkı olacak, iş merkezi şeklinde 32 bürodan oluşan yapımızda 2 de büyük dükkan olacak. Buradan gelecek rant tekrar çiftçimize dönecek" dedi.

Konuşmaların ardından iş alanının ilk harcı, Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ın harç butonuna basmasıyla atıldı. İlk harcın atılmasının ardından dualar eşliğinde kurban kesildi.

Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve diğer katılımcılar, temel atma töreninin ardından Golden Palas Otel'de erilen yemekte bir araya geldi. Burada kısa bir konuşma gerçekleştiren Abdullah Kutlu, "İkazatta hedeflerimizin yüzde 20 üzerine çıktık. Çok iyi yoldayız. Herkesin elinden geldiğince iyi çalışmasını istiyorum. En çok da kendim çalışacağıma söz veriyorum. Çalışmazsan namerdim" dedi.

2013 yılında kredilerde yüzde 88 geri dönüşüm sağlandığını ifade eden Kutlu, "Kalan yüzde 12'lik kısmın kayıp olduğunu düşünmüyorum. Bu kısmın ödemelerini geciktiren çiftçilerimizden oluştuğuna inanıyorum" dedi.

"SİYASETLE HERHANGİ BİR İLGİMİZ ALAKAMIZ YOK"

Yaptıkları işin adeta bir ibadet olduğunu söyleyen Abdullah Kutlu, "Bizim Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği olarak siyasetle herhangi bir ilgimiz alakamız yok. Olmayacak da" ifadesini kaydetti. Yemekte 2012-2013 Yılı Kimyevi Gübre Satışı'nda birinci olan Keşan Şubesi; 2012-2013 Yılı Motorin Satışı'nda birinci olan Çorlu Şubesi; 2012-2013 Yılı Karma Yem Satışı'nda birinci olan İnece Şubesi; 2013 yılı en çok ikrazat yapan Lüleburgaz Şubesi; 2013 yılı en çok sigorta yapan Eski Kadın Şubesi; ve 2013 yılı en çok tahsilat yapan Tekirdağ Şubesi'ne başarı plaketleri takdim edildi. Türkiye Tarım Kooperatifleri Birliği, yemeğin ardından kendi aralarında bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Kutlu: 'Türkiye'nin En Büyük Çiftçi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement