Türkiye Ve İran Heyeti Hayvan Kaçakçılğını Ele Aldı - Son Dakika
Yerel

Türkiye Ve İran Heyeti Hayvan Kaçakçılğını Ele Aldı

Türkiye Ve İran Heyeti Hayvan Kaçakçılğını Ele Aldı

İran ve Türkiye Heyetleri Arasında Gerçekleştirilen Sınır Güvenliği Görüşmeleri Van'ın Özalp İlçesi'nde Yapıldı.

09.11.2010 23:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran ve Türkiye heyetleri arasında gerçekleştirilen sınır güvenliği görüşmeleri Van'ın Özalp İlçesi'nde yapıldı. Görüşmelerde, güvenlik, sınırı yasadışı yollarla geçerken öldürülen kaçakçıların durumu ile kurban bayramı öncesi hayvan kaçakçılğı ile ilgili önlemlerin artırılması ele alındı.

Van'ın Özalp ve Saray İlçeleri ile İran'ın Belesor ve Kotur bölgeleri arasında gerçekleştirilen 1. Derece Hudut Komiserliği toplantısı, Özalp İlçesi'nde gerçekleştirildi. Türk ve İran askeri yetkililerin katıldığı toplantının başkanlığını Özalp Kaymakamı Şener Çağlar yaptı. Kaymakamlık toplantı salonunda iki sınır komşu ülkenin heyetleri arasında yapılan görüşmelerde sınır güvenliğini ihlal eden konular masaya yatırıldı.

Türk heyeti, akaryakıt kaçakçılığı amacıyla sınır ihlali yapan, ancak açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Türk vatandaşları ile ilgili durum İran heyetine bildirilirken, Kurban Bayramı nedeniyle yaşanabilecek hayvan kaçakçılığının önüne geçmek amacıyla da sınırlardaki güvenlik ve denetimlerin artırılması kararlaştırıldı. Yaklaşık 3 saat süren görüşmelerin ardından Kaymakamlık binası önünde hatıra fotoğrafı da çektirdi. İran'lı askeri yetkililer, bir süre ilçede bulunan mağazalardan alışveriş yaptıktan sonra İran'a geri döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Türkiye Ve İran Heyeti Hayvan Kaçakçılğını Ele Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement