Turtata" Maraş'ın En Lezzetli Yemeği Seçildi - Son Dakika
Yerel

Turtata" Maraş'ın En Lezzetli Yemeği Seçildi

Turtata" Maraş\'ın En Lezzetli Yemeği Seçildi

Ünlü lezzet ustası Emine Beder, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde, kentin yöresel yemeklerini yarıştırdı.

29.12.2013 11:08

Ünlü lezzet ustası Emine Beder, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde, kentin yöresel yemeklerini yarıştırdı. Zengin mutfak kültürü ile tanınan kentte yoğun katılımla gerçekleşen yarışmada, finale kalan 30 yemek arasından "Turtata" birinci seçildi.

Dünya mutfaklarından lezzetlerin bir arada bulunduğu Fast Food katında düzenlenen yarışmada, jüri üyeliklerini Emine Beder'in yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'nin eşi Sultan Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın eşi Gül Poyraz, Emniyet Müdürü Metin Aşık'ın eşi Elif Aşık, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan'ın eşi Şükriye Karaaslan ile Kahramanmaraşlı ünlü yemek ustası ve Kahramanmaraş yemekleri kitabının yazarı Sabahat Küpelikılıç ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyithan Küçükdağlı'nın eşi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü pasta-börek eğitmeni Gülsüm Küçükdağlı yaptı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyithan Küçükdağlı, yaptığı konuşmada, kentin sosyal ve kültürel yaşamına büyük katkı sunan Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin aynı zamanda kentin tanıtımına da katkı sunduğunu söyledi. Küçükdağlı, kurum olarak, Piazza'nın bu tür etkinliklerine her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Lezzetler geçidine sahne olan yarışmada, katılımcılar, evlerinde hazırlayıp getirdikleri yemekleri jüri üyelerine ikram ettiler. Jüri üyeleri gerek sunum gerekse lezzetlerini dikkate alarak oy kullandıkları ve yaklaşık 3 saat süren değerlendirme sonunda Ayşe Kuyuk "turtata" diğer adıyla mısır içlisi yemeği ile birinciliği elde etti. Zahit Başçı "havuçlu pilav"la ikinci, Naciye Öztacı "Ekşili aya sulusu" ile üçüncü oldu. Birbirinden lezzetli yemekler arasında seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri "gallili köfte" ile Yaşar Demir'e jür özel ödülü verdi. Seda Geceyatar ise "tarhana kavurması" ile mansiyon ödülü aldı.

Dereceye giren yarışmacılara Emine Beder'in yemek kitabının yanı sıra birinciye Arçelik çiftli telve kahve makinesi, ikinciye Arçelik Robotix mutfak robotu seti, üçüncüye ise Arçelik elektrikli ızgara hediye edildi.

Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi Müdürü Serbülent Tekinşen, yarışmanın jüri üyelerine katkılarından dolayı teşekkür plaketi verirken, ünlü lezzet ustası Emine Beder'e ise Kahramanmaraş'a Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilen "Kahramanlık" beratının fotokopisi ile İstiklal madalyasının imitasyonunu bir tablo içinde armağan etti.

Hediyeyi alınca duygulanan Emine Beder, bugüne kadar birçok kente gittiğini ve birçok yarışma düzenlediğini belirterek, "Böylesine güzel bir hediyeyi ilk kez alıyorum. Bunu tabloyu evimin en güzel duvarında ömür boyu saklayacağım" dedi. Beder, düzenledikleri yarışma ile kentin tanıtımına katkı sunan ve kendisini de sevenleriyle buluşturan K. Maraş piazza yöneticilerine teşekkür etti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turtata' Maraş'ın En Lezzetli Yemeği Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement