Tuzla'da "2011 Mehmet Akif Ersoy Yılı" Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Tuzla'da "2011 Mehmet Akif Ersoy Yılı" Etkinlikleri

Tuzla'da "2011 Mehmet Akif Yılı" kapsamında düzenlenen ve 3 gün sürecek etkinlikler başladı.

07.12.2011 14:00

Tuzla'da "2011 Mehmet Akif Yılı" kapsamında düzenlenen ve 3 gün sürecek etkinlikler başladı.

Tuzla Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi ve Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen etkinliklerin açılışı dolayısıyla İdris Güllüce Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Açılışta bir konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, "2011 Mehmet Akif Yılı" kapsamında yıl boyunca birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini anımsatarak, Mehmet Akif Ersoy'un vatanına aşk derecesinde bağlı olduğunu, eserleriyle Türk şiirinin gururu olduğunu vurguladı.

Yazıcı, konuşmasında şunları ifade etti:

"Çocuklarımıza ve gençlerimize Mehmet Akif'i anlatmalı, eserlerini okutmaya teşvik etmeliyiz. Çanakkale Zaferi'nin ruhu, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitlerine yazdığı şiirle anlaşılır. Nasıl bir gelenekten geldiğimizi, peygamber sevgisiyle çocuklarımızı nasıl büyüteceğimizi İstiklal şairimizin mısralarında çok rahat görebiliriz."

Etkinlikler kapsamında, yazar Vehbi Vakkasoğlu bir konferans verirken, ayrıca Ahmet Yenilmez'in sahnelediği "Safahat Tiyatrosu", Ertuğrul Erkişi konseri, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve mücadelesini anlatan sinevizyon ve Tuzlalı öğrencilerin sahneledikleri, Mehmet Akif'in hayatından kesitler aktaran kısa oyunlar yer alıyor.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tuzla'da '2011 Mehmet Akif Ersoy Yılı' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement