Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi Düzenleniyor - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi Düzenleniyor

Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi Düzenleniyor

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Altın Portakal'ın 50'nci yılına özel plastik sanatlar sergisi düzenliyor.

16.09.2013 10:45  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Altın Portakal'ın 50'nci yılına özel plastik sanatlar sergisi düzenliyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenecek olan "Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi", "50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali" kapsamında 4-11 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Resim Bölümü Başkanı Prof. Sadettin Sarı, " Antalya'm ve Portakalı teması altında hayata geçirilecek olan sergi, pek çok sanatçının kendini ifade edebilmesine olanak sağlayacaktır. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi ile ulusal ve uluslararası birçok ülkeden sanatçı eserleriyle 50. Altın Portakal Film Festivali'ne renk katacaktır. Böylelikle sanatçıların çalışmalarını sergileyebilecekleri, sanatsal bir ortam oluşturmayı da kendimize amaç edindik. Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kentin tarihi mekanları ile Antalya'nın yöresel ürünü olan portakalı harmanlayarak kente özgü özgün eserler üretilmesine de öncülük ediyoruz. Düzenlediğimiz bu sergi ile festivalin görsel yüzünün renkli boyutlarından birisi olmayı ve kentin marka değerini yükseltmeyi hedefledik " diye konuştu.

Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi'ne yurt içi ve yurt dışından çok sayıda sanatçı ve sanatçı adayı başvuruda bulunduğu, başvuruların 30 Eylül 2013 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

Serginin değerlendirme jürisi kurulunda ise Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Resim Bölümü Başkanı Prof. Sadettin Sarı, Hacettepe Üniversitesi'nden emekli Öğretim Üyesi Prof. Hasan Pekmezci, Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Bünyamin Özgültekin, Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nden Prof. Bedri Karayağmurlar, Gazi Üniversitesi Resim-is Eğitimi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Osman Altıntaş, Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Doç. Dr. Lütfü Kaplanoğlu, Van 100. Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Yrd. Doç. Ruhi Konak, AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı/ Sanatçı Tufan Dağıstanlı, Sanatçı Leyla Dağıstanlı, Sanatçı Fikret Otyam, Sanatçı Filiz Otyam, Sanatçı Salih Yön yer alıyor.

Sergiye katılmak isteyen tüm sanatçı ve sanatçı adayları katılım koşullarını ve başvuru formunu http://gsf.akdeniz.edu.tr adresinden bulabilecekleri, 1 Ekim'de eleme jürisinden geçen eserlerin Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin resmi web sitesinden ilan edileceği ifade edildi. Sergiye katılmaya hak kazanan eserlerin Antalya Atatürk Kültür Merkezi Altın Portakal Sanat Galerisi'nde sergileneceği açıklandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi Düzenleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement