Üniversite Öğrencisinin Öldürülmesine İlişkin Dava - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisinin Öldürülmesine İlişkin Dava

Bolu'da üniversite öğrencisini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

18.09.2014 15:09

Bolu'da üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Bigem Çubukçuoğlu'nu bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, öldürülen üniversite öğrencisinin yakınları, görgü tanıkları ve avukatlar  hazır bulundu. Ankara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu sanık Ayşe Kalkan da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Ayşe Kalkan, savunmasında, Çubukçuoğlu'nu daha önce tanımadığını belirterek, "Olayın oluş şeklini hatırlamıyorum. Ben maktulü öldürmüşsem de bu şizofren hastalığımın tesiriyle olmuştur. Bilerek böyle bir şey yapmadım. Ben karıncayı bile incitecek biri değilim. Tedavi olmak ve iyileşmek istiyorum" diye konuştu.

Söz verilen görgü tanıklarından Ö.T. ise olay günü arkadaşlarıyla Hürriyet Caddesi'nden geçtikleri sırasında bir kadının üzerlerine doğru geldiğini belirterek "Daha sonra o kadın üniversite öğrencisi olduğunu öğrendiğimiz kişiye vurmaya başladı. Genç kıza vururken 'yeter artık bıktım sizden, çıldırttınız beni' diye bağırmaya başladı. Olaydan sonra kent merkezine doğru kaçtı" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 27 Kasım'a erteledi.

Borozanlar Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde 4 Haziran'da Ayşe Kalkan bilinmeyen nedenden dolayı tartıştığı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Resim Bölümü öğrencilerinden 21 yaşındaki Bigem Çubukçuoğlu'nu boynundan ve göğsünden bıçaklayarak olay yerinden kaçmıştı. Çubukçuoğlu, sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı Bolu Köroğlu Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamış, kamu kurumunda memur olarak çalışan Kalkan tutuklanmıştı. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisinin Öldürülmesine İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement